16 ani si 8 luni de inchisoare pentru barbatul care a ucis-o pe sotia avocatului Teodorescu

Victor Teodorescu

Barbatul care a ucis-o pe sotia avocatului brasovean Victor Teodorescu la comanda acestuia a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Brasov, la 16 ani si 8 luni de inchisoare pentru omor calificat.

La cei aproape 17 ani se adauga un rest de pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru, alte infractiuni.

De asemenea, judecatorii brasoveni au decis interzicerea pe o perioada de zece ani a unor drepturi in cazul lui Erwin Presmereanu.

Miercuri, la Curtea de Apel Brasov nu a fost prezent nici Presmereanu, nici avocatii, si nici familia acestuia, cu exceptia bunicii lui in varsta de 87 de ani.

Avocatul brasovean Victor Teodorescu si Erwin Presmereanu, barbatul platit de acesta ca sa-i ucida sotia pentru a-i incasa politele de asigurare au fost audiati, lunea trecuta, la Curtea de Apel Brasov, timp de noua ore, avocatul sustinand in continuare ca este nevinovat, in timp ce Presemereanu si-a recunoscut fapta.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

La termenul din 12 septembrie, Erwin Presmereanu si-a recunoscut vinovatia in fata judecatorului. Instanta a ramas in pronuntare in cazul lui, urmatorul termen fiind in 21 septembrie.

La randul sau, avocatul Victor Teodorescu si-a sustinut nevinovatia si a negat ca l-ar fi instigat pe Presmereanu la omor.

"Victor Teodorescu si-a sustinut nevinovatia, iar procesul lui va continua, cu urmatorul termen de judecata stabilit pentru data de 3 octombrie, cand vor fi audiati martorii, respectiv partea vatamata, fiica lui Teodorescu si, speram, inca opt martori", a spus avocata lui Teodorescu, Lorette Luca.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constand in aceea ca, la sfarsitul lunii martie 2011, cu premeditare si din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Presmereanu sa o ucida pe sotia sa.

Scopul crimei a fost acela de a incasa prima de asigurare a femeii in valoare de 150.000 de euro. Presmereanu este acuzat de omor calificat, dupa ce, fiind instigat de Teodorescu, in 29 martie, a mers la locuinta sotiei avocatului, careia i-a aplicat 25 de lovituri cu un cutit si un levier, cauzandu-i leziuni care i-au provocat decesul. Presmereanu a fost prins in 2 aprilie, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Dosarul crimei a ajuns de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la solicitarea expresa a procurorilor brasoveni.

Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat atat complexitatea cauzei, cat si suspiciunile lansate in spatiul public cu privire la o eventuala partinire in modul de solutionare a cauzei.

Apoi, la mai bine de doua luni de la crima, procurorii au strans suficiente probe pentru a-l incrimina si pe avocatul Victor Teodorescu, banuit ca l-ar fi instigat la crima pe Presmereanu.

In 14 iunie s-a inceput urmarirea penala impotriva lui, pentru instigare la omor calificat, iar pe 16 iunie a fost si el arestat preventiv.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Doctorita psihiatru, macelarita la Brasov. Legistii, socati: 40 de lovituri
Doctorita psihiatru, macelarita la Brasov. Legistii, socati: 40 de lovituri

Crima s-a petrecut la Brasov, iar pana acum autoritatile nu au vreun suspect. Victima a fost batuta groaznic inainte sa fie omorata. Din primele cercetari rezulta ca din casa nu lipseste nimic. Se pare ca faptasul a fost primit de bunavoie in vila.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.