Ultimele cuvinte ale barbatului executat azi-noapte, dupa ce a scapat de TREI ori de injectia letala

Ultima actualizare: 21-05-2012 08:43

Troy Davis, americanul gasit vinovat pentru uciderea unui politist in 1989, a fost executat noaptea trecuta in Georgia. Avocatul sau a numit totul "un linsaj legalizat" si a descris executia ca fiind "mai macabra si oribila decat orice film".

Cu doar cateva momente inainte de executie, Troy Davis le-a spus membrilor familiei politistului Mark MacPhail: "Sunt nevinovat. Nu l-am omorat pe fiul vostru". Ultimele sale cuvinte au fost: "Incidentul care s-a intamplat in acea noapte nu a fost din vina mea. Nu aveam un pistol. Nu pot decat sa va rog sa cercetati mai atent cazul, pentru a putea vedea in sfarsit adevarul".

Davis a cerut rudelor sale si prietenilor sa continue lupta pentru aflarea adevarului. Apoi a adaugat: "Pentru cei care imi vor lua viata, Dumnezeu sa aiba mila de sufletele voastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze".

Avocatii barbatului au facut un ultim apel catre Curtea Suprema de justitie, insa dupa patru ore de deliberari, cei noua judecatori au decis in unanimitate sa mentina decizia de a-l executa pe Troy Davis.

Apelul contrazicea testele balistice si declaratiile martorilor oculari care il indicau pe Davis drept ucigasul politistului Mark MacPhail, care se afla in timpul liber.

Se pare ca Davis a refuzat ultima masa, la care putea manca orice si-ar fi dorit, preferand sa se roage.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO