"Era sa cad de pe scara". Ce a mai ramas din casa unui roman care munceste in Spania dupa ce hotii au pus ochii pe ea

Dată publicare: 16-03-2015 18:44
Dată actualizare: 19-03-2015 00:11


Spargatorii de locuinte au pus pe ochii pe casele celor plecati la munca, in strainatate. De obicei, sunt vile impunatoare in care nu sta nimeni, dar sunt pline de obiecte de valoare pe care oamenii spera sa le foloseasca atunci cand se vor intoarce acasa

Un barbat din Botosani a ramas fara lucrurile adunate in 11 ani de munca, in Spania.

 "Era impecabil, totul pus la punct si uitati ce a ramas. Aici au lucrat zile si nopti. Multe le-au distrus, au calcat cu picioarele pe ele. Au furat si conductele de pe pereti, din cupru. De aici au luat un televizor, calculator, haine, 2800 euro, 120 de milioane si ceva aur", spune Marcel Maxim, proprietarul casei.

Marcel Maxim lucreaza in Spania, in constructii, de 11 ani, si a reusit sa isi ridice o casa in judetul Botosani. Peste o luna s-ar fi intors definitiv in tara insa a aflat ca toate bunurile de valoare i-au fost furate sau distruse de hoti.

"- Cum ati reactionat cand v-a sunat mama si v-a spus?
- Sa cad de pe scara. Lucrez in constructii. Am scapat telefonul din mana, m-am ingalbenit si tremuram. E o lovitura sa muncesti atatia ani si sa te lase fara nimic."

Omul avea si niste camere de supraveghere care insa nu functionau.

"Am fost luni si totul era bine, iar cand m-am dus vineri, era nenorocire. Tot au sfaramat. L-au nenorocit. A muncit de mic copil, s-a dus in lume si a muncit, iar acum si-au batut joc de munca lui", spune mama mama barbatului.

Acum, dupa ce s-a ales cu paguba de peste 30.000 de euro, barbatul este dispus sa ofere si o recompensa. Insa, deocamdata, nimeni nu vrea sa colaboreze cu anchetatorii, nici macar vecinii.

SUCEAVA

Florin Marta este din satul Şcheia, de langa Suceava. A muncit 14 ani in Italia si, in urma cu sapte ani, a inceput constructia unei vile. A trudit din greu pentru a o ridica dar, de anul trecut, de cand a ramas paralizat in urma unui accident, casa i-a fost pradata si devastata de mai multe ori. A fost devastata practic bucata cu bucata.

"Cand am venit mi-am facut cruce. Nimic , ce vedeti, golut, golut. Tot ce am avut inauntru, toate au disparut”, spune si Florin Marta, proprietarul casei.

Politistii spun ca, in ultima vreme hotii au jefuit mai multe case in care nu sta nimeni, pentru ca proprietarii sunt plecati la munca in alte tari.

"Au fost foarte multe spargeri mai ales la cei care si-au inceput casele, le-au lasat in diferite faze de constructie si apoi au plecat din nou in straintate", spune scms. Ionut Epureanu IPJ Suceava.

In comuna Şcheia, de la inceputul anului trecut au fost sparte zeci de case.


VIDEO PROTVPLUS.RO