Emil Boc spune că metroul din Cluj Napoca va fi construit mai repede decât cel din Drumul Taberei. Când va fi gata

Ultima actualizare: 13-10-2020 16:07
metrou
iStock

Primarul Emil Boc a declarat că metroul din Cluj Napoca va fi realizat mai repede decât cel din Drumul Taberei, pentru finalizarea căruia a fost nevoie de mai bine de 9 ani.

 

”Se aliniază și astrele mai bine pentru noi”, a spus Boc, potrivit căruia proiectul metroului din Cluj este deja într-o fază avansată, întrucât Uniunea Europeană investește în tehnologii verzi, nepoluante, scrie Monitorul de Cluj.

Metroul Bucureștean din Drumul Taberei a fost dat în folosință pe 15 septembrie 2020, după lucrări care s-au întins pe perioada a mai bine de 9 ani de zile.

„Eu cred că da (construcția metroului din Cluj va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei -n.red.) pentru că noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere a lucrărilor și oarecum se aliniază și astrele mai bine pentru noi poate decât pentru București, pentru că acum Uniunea Europeană susține cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante și alternative la mășină că mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreagă Uniune Europeană sprijină modalitățile alternative de la mășină”, a declarat primarul Emil Boc la un post TV.

 

Lucrările ar putea începe în 2022

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că trenul metropolitan ar putea fi operațional în 3-4 ani, în timp ce metroul ar putea deveni realitate un an mai târziu.

„Trenul metropolitan va putea fi operațional la nivelul anului 2023-2024. Metroul, în orizontul 2024-2025. O primă componentă ar putea să intre în lucru. Noi ne-am pregătit de un orizont de 10 ani. Dacă vin banii europeni, am putea demara lucrările, repet, nu să se circule, pentru că vedeți, e o lucrare complicată, dar demararea lucrărilor să poată începe pe măcar un anumit tronson la nivelul anului 2022-2024”, a precizat Emil Boc.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO