Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, conferita Regelui Mihai. Antonescu, prezent la ceremonie


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 19:07
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2012 13:57
Categorie: Stiri actuale

Evenimentul a fost transmis pe PRO TV NEWS . Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a conferit Emblema de Onoare a Armatei Romaniei Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, in cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta.

 

Regele Mihai I a primit, miercuri, din partea ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, in semn de apreciere pentru activitatea regelui in slujba statului, festivitatea avand loc la Palatul Elisabeta.

La eveniment au luat parte presedintele Senatului, Crin Antonescu, ministrul Culturii, Puiu Hasotti, ministrul Administratiei, Radu Stroe, senatorul PNL, Cristian David, dar si seful Statului Major General, Stefan Danila. De asemenea, au luat parte reuniune principesa Margareta, principele Radu si printul Nicolae, potrivit Mediafax.ro.

"Am avut onoarea sa decoram «Capul Ostirii», asa era denumit in Constitutia de la 1923, este ultimul presedinte supravietuitor al celui de-al Doilea Razboi Mondial si este maresal in viata al ostirii romane", a sustinut Dobritoiu.

El a precizat ca regele Mihai este un "om aplecat spre traditii, spre valori si are o sensibilitate extrem de mare fata de insemnele militare si insemnele sunt purtatoare de valori si traditii".

De asemenea, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat ca este "fericit ca a trait si ziua in care Armata romana l-a celebrat asa cum se cuvine pe capul sau".

Acesta a mai sustinut ca a avut "privilegiu de a avea istoria vie, incarnata inca in persoana ultimului suveran al Romaniei, in persoana ultimului suveran si sef de stat din epopeea celui de-Al doilea Razboi Mondial".

Antonescu a precizat ca ramane un adept al monarhiei, insa a apreciat ca nu stie in ce masura acest lucru mai este posibil in prezent.

"O monarhie constitutionala este categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania, nu stiu daca va fi posibil acest lucru", a explicat liderul PNL.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a mai conferit miercuri, 24 octombrie, la sediul Ministerului Apararii Nationale, Emblema de Onoare a Armatei Romaniei fostilor sefi de stat Emil Constantinescu si Ion Iliescu.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO