Elicopter prabusit langa Tulcea. Un pasager a sarit din aparatul care cadea si a fost lovit de elice

×
Codul embed a fost copiat

A fost o noapte lunga pentru procurorii din Tulcea. Ei trebuie sa afle sa afle cum s-a produs cumplita tragedie de joi, cand un elicopter cu cinci pompieri ucraineni la bord s-a prabusit in localitatea Ostrov si a luat foc.

Aparatul fusese inchiriat din Republica Moldova si se indrepta spre Turcia, zburand in tandem cu un aparat similar.

Din motive inca neclare, elicopterul s-a prabusit in timp ce se indreapta catre Constanta, pentru realimentare.

Soarta nu le-a dat nicio sansa bietilor oameni. Unul dintre ei a avut parte de o moarte cumplita, dupa ce a reusit sa sara din elicopterul care se prabusea, dar a fost lovit de elicea aparatului.

O ancheta a inceput imediat. Mai multi procurori din Bucuresti si o echipa de experti de la autoritatea aeronautica incearca sa stabileasca cum s-a produs accidentul.
 

Citește și
Accident Olanda
VIDEO. Accident feroviar devastator in Olanda. 120 de pasageri au ajuns la spital
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Joi, 26 aprilie

UPDATE 19:50 Elicopterul care s-a prabusit in zona localitatii Ostrov urma sa ajunga pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta pentru a realimenta inainte de a-si continua drumul spre Turcia, victimele fiind ucraineni, a declarat prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu.

Prefectul de Tulcea a declarat corespondentului Mediafax ca cele doua elicoptere sunt model KA 32 (26), apartin unei firme din Republica Moldova si aveau la bord echipaj si pasageri din Ucraina, urmand a se indrepta catre Turcia.

La un moment dat, unul dintre aparatele de zbor s-a prabusit in zona localitatii tulcene Ostrov, iar celalalt a aterizat fortat pentru a incerca sa-i ajute pe pasagerii elicopterului prabusit.

Vasile Gudu a precizat ca in cele doua elicoptere se aflau cate cinci persoane, iar aparatele de zbor urmau sa faca o escala pentru realimentare la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta.

Potrivit prefectului, deocamdata, nu este cunoscuta cauza prabusirii elicopterului, iar autoritatile au inceput cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care a avut loc acest accident aviatic.

"Ne aflam in continuare aici, in locul unde s-a prabusit acest elicopter. Deocamdata, nu s-a putut comunica cu membrii echipajului din celalalt elicopter. Nu exista nici martori ai incidentului care sa poata vorbi despre acest accident, pentru ca totul s-a petrecut undeva la aproximativ trei kilometri de Ostrov", a mai declarat Vasile Gudu, prefectul judetului Tulcea..

UPDATE 19:13 O comisie a Centrului de Investigatie si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile va fi trimisa la Ostrov pentru a stabili cauzele accidentului de elicopter de joi, soldat cu moartea a cinci persoane.

UPDATE 19:10 Mai multi ofiteri specialisti de la Institutul National de Criminalistica al Inspectoratului General al Politiei Romane au fost trimisi de urgenta la Tulcea, pentru a efectua o cercetare la fata locului in cazul elicopterului prabusit joi in apropiere de localitatea tulceana Ostrov, anunta MAI.

Specialistii vor ajunge curand in zona, cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

"Specialistii IGPR insotesc procurorii criminalisti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care vor coordona cercetarea la fata locului", se precizeaza intr-un comunicat de presa de joi al MAI.

La momentul transmiterii acestei stiri, potrivit MAI, politistii de la Inspectoratul de Politie al Judetului Tulcea "asigura primele masuri la fata locului".

In locul in care elicopterul K26 s-a prabusit se mai afla jandarmi si pompieri din Tulcea.

UPDATE 19:05 Primele ipoteze in cazul prabusirii elicopterului de la Ostrov de joi dupa-amiaza, sunt eroare de pilotaj sau o defectiune tehnica, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, variantele de lucru ale criminalistilor la fata locului pornesc de la doua ipoteze: fie o defectiune tehnica, fie o eroare de pilotaj.

Doua elicoptere, care zburau in echipa si decolasera de la Chisinau cu destinatia Turcia, primisera autorizatii de survol pentru Romania.

Criminalistii vor lua in calcul si eventuale probleme cauzate de conditiile meteorologice. Potrivit site-ului vremea.ro, in judetul Tulcea se inregistra o temperatura de aproximativ 20 de grade, cerul fiind partial noros.

Din primele informatii, pilotul aparatului cazut ar fi ucrainean, iar pasagerii moldoveni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Elicopterul de tip Kamov K-26, cu doua elice suprapuse, care s-a prabusit in zona tulceana Ostrov, este unul civil.

"Din dispozitia secretarului de stat Petre Toba, ofiteri specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica al Inspectoratului General al Politiei Romane se deplaseaza, in regim de urgenta, cu un elicopter al MAI, in judetul Tulcea - localitatea Ostrov, pentru a acorda sprijin de specialitate in cercetarea la fata locului in cazul accidentului aviatic produs in urma cu putin timp in zona", precizeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Specialistii IGPR-ului insotesc procurorii criminalisti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care coordoneaza cercetarea la fata locului.

In prezent, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Tulcea asigura primele masuri la fata locului. De asemenea, la locul unde s-a produs accidentul, se afla si jandarmi si pompieri din IJJ, si lucratori ai ISU Tulcea.

UPDATE 18:35 Elicopterul prabusit joi in judetul Tulcea este o aeronava tip K26, de productie ruseasca, un aparat "destul de vechi" care, in prezent, este folosit in special in lucrarile agricole, a declarat directorul general al ROMATSA, Bogdan Donciu.

Seful Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a precizat ca elicopterul ar fi decolat din Chisinau, cu destinatia Turcia, si zbura in convoi alaturi de un altul.

"Cele doua aparate zburau in spatiul aerian necontrolat, unul dintre ele a cazut in localitatea tulceana. Sunt informatii care nu sunt puse cap la cap in momentul de fata", a declarat Donciu, care nu a putut da detalii despre conditiile meteorologice din zona in momentul in care aparatul s-a prabusit, evitand sa se pronunte asupra posibilelor cauze ale evenimentului.

Conform unor specificatii tehnice ale aparatului disponibile pe internet, un astfel de elicopter poate transporta pana la noua pasageri.

UPDATE 18:23 Adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, insotit de un procuror criminalist, a plecat, joi dupa-amiaza, cu un elicopter, spre localitatea tulceana Ostrov, unde s-a prabusit un aparat de zbor cu cinci persoane la bord, care au decedat, scrie Mediafax. Cele doua elicoptere moldovene, care zburau in echipa, aveau la bord cate cinci persoane, au declarat surse judiciare. Elicopterele survolau Romania, iar unul dintre aparate s-a prabusit. Cel de-al doilea aparat a aterizat de urgenta pentru a-i ajuta pe cei aflati in elicopterul prabusit. La fata locului s-au dus ambulante si echipaje de interventie. La bordul aparatului prabusit se aflau doar cinci persoane, au precizat surse judiciare.

UPDATE 18:12 Mediafax: Cel de-al doilea aparat a aterizat de urgenta pentru a-i ajuta pe cei aflati in elicopterul prabusit. La fata locului s-au dus ambulante si echipaje de interventie. La bordul aparatului prabusit se aflau opt persoane, primele informatii indicand ca cinci dintre acestea si-au pierdut viata.

UPDATE 18:08 Primele informatii arata ca elicopterul era unul civil, fiind vorba despre opt victime, scrie Mediafax.

UPDATE 18:05 Cinci persoane au murit in urma accidentului din Tulcea, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit si a luat foc, au declarat surse judiciare, care au precizat ca aparatul, alaturi de un altul, tranzita Romania.

Din primele informatii se pare ca elicopterul era inmatriculat in Ucraina si s-a parbusit langa Ostrov.

Aparatul venea din Rep. Moldova, de la Chisinau, si era insotit de un al doilea elicopter. Ambele aparate sunt modele K26 si zburau spre Turcia.

Primele date infica faptul ca elicopterul care a cazut zbura la altitudine joasa, la o inaltime la care aparatele radar nu il aveau in aria de acoperire.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Grav accident rutier la iesirea din Capitala. O fata de 11 ani a ajuns la spital in coma
Grav accident rutier la iesirea din Capitala. O fata de 11 ani a ajuns la spital in coma

Grav accident rutier, marti seara, pe DN1, la iesirea din Capitala. O fetita de 11 ani a ajuns in coma la spital, iar prietena ei de 17 ani se afla si ea in grija medicilor, dupa ce au fost lovite de o masina.

VIDEO. Accident feroviar devastator in Olanda. 120 de pasageri au ajuns la spital
VIDEO. Accident feroviar devastator in Olanda. 120 de pasageri au ajuns la spital

Cel putin 120 de persoane au fost ranite ieri, dupa ce un tren de mare viteza si unul local s-au ciocnit frontal intr-o suburbie din Amsterdam.

Accident cumplit in Cluj: 6 persoane grav ranite.Martorii au trecut prin foc ca sa salveze o victima
Accident cumplit in Cluj: 6 persoane grav ranite.Martorii au trecut prin foc ca sa salveze o victima

Scene ingrozitoare pe DN1, la intrarea in Cluj. Sase persoane, intre care o fetita de 12 ani, au ajuns in stare grava la spital dupa ce masinile in care se aflau au fost implicate intr-un accident cumplit.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.