Elicopter al Forţelor Aeriene Române, răsturnat de o furtună puternică în Mali

Ultima actualizare: 10-08-2020 20:35
Elicopter IAR-330
roaf.ro

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detaşamentului Carpathian Pumas s-a răsturnat în timpul unei furtuni, în momentul în care se afla la sol pentru alimentare, la o bază din Mali.

Ministerul Apărării a anunţat, luni seară, că un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detaşamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună, luni, în jurul orei 17.00, ora României.

”Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaştere şi aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locaţia de bază din Gao. Pe timpul staţionării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat”, a transmis MApN, potrivit News.ro.

Comandantul detaşamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident.

MApN precizează că, din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO