Alți 25 de elevi care au fost în tabără la Cheile Grădiștei, plasați în carantină

Ultima actualizare: 11-08-2020 07:10

Este alertă în Gorj, unde alți 25 de elevi care au fost în tabără la Cheile Grădiștei au fost plasați în carantină, pentru că unul dintre ei a fost confirmat cu Covid 19.

Asta, după ce, duminică, 100 de elevi din același județ, jumătate aflați la Cheile Grădiștei, restul la mare, au fost anunțați că printre ei s-a aflat câte o persoană purtătoare a noului virus.

Sunt trei grupuri distincte şi în fiecare grup a fost confirmat un caz de Covid 19. Două grupuri au fost la Cheile Grădiștei, iar al treilea la mare.

Toți au avut avize de la medicul de familie, care certificau că, în acel moment, nu aveau simptome specifice infecţiei cu SARS-COV-2. Cei 125 de elevi s-au întors acasă, la Târgu Jiu acum o săptămână. Toţi au fost plasaţi în carantină la domiciliu şi vor fi testaţi doar dacă vor apărea semne ale bolii.

Astăzi, însă, un alt adolescent a fost depistat pozitiv. El s-a testat în urmă cu câteva zile după ce tatăl său a fost diagnosticat cu COVID -19. Aşa au aflat medicii de la DSP că a făcut parte dintr-un grup de 25 de elevi care au fost la Cheile Gradistei aşa că au luat legătura cu ei şi i-au rugat să rămână în carantină la domiciliu.

Tânărul e asimptomatic, dar a vrut să se interneze pentru a fi lângă tatăl său care suferă şi de alte afecţiuni.

Aceste informaţii vin la doar câteva zile după ce am aflat că un alt grup de 40 de tineri din Dâmboviţa sunt în carantină după ce unul dintre ei a aflat că părinţii lui au coronavirus. Peste câteva zile a început şi el să se simtă rău, aşa că medicii au recomandat tuturor colegilor să stea în izolare.

Iar săptămâna trecută 30 de tineri din Vaslui au fost aduşi cu maşini speciale de la Costineşti, după ce o fată din grup a aflat că are coronavirus. Ea se testase înainte, dar n-a mai aşteptat rezultatul. În acest caz a început o anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO