Elevii primei școli smart din mediul rural vor primi educație alimentară. Programul este unic în țară

Ultima actualizare: 21-09-2021 09:26

Elevii primei școli smart din mediul rural, aflată la Ciugud, în județul Alba, primesc în acest an școlar nuci proaspete culese din livezile românești.

Mai mult, cei mici vor învăța ce alimente le oferă energie și cum să înlocuiască produsele nesănătoase cu nuci, fructe și legume proaspete.

Iar medici pediatri și nutriționiști se vor întâlni cu elevii pentru a le explica principiile alimentației sănătoase.

Cei 185 de elevii ai școlii din Ciugud, județul Alba, au avut parte de o surpriză când au intrat în sălile de clasă. Au găsit pe bănci caserole cu nuci proaspete și imediat le-au gustat.

Programul „Ronțăie smart! Mănâncă sănătos!” îi învață pe copii cum să elimine toate produsele nesănătoase din alimentație. Cei mici s-au declarat încântați de inițiativă.

„Mi se pare interesantă ideea pentru că ne influențează să mâncăm sănătos, să nu mai mâncăm atâtea chipsuri, să bem atâta suc. Nu mă așteptam să primim nuci la școală”, a spus o elevă.

„Nucile sunt foarte sănătoase pentru că ne ajută la imunitate și la dezvoltarea creierului”, a spus o altă elevă.

„Reacția copiilor a fost una pozitivă. Prin acest program încercăm să stimulăm consumul de alimentele sănătoase și să eliminăm cât mai mult alimentele nesănătoase din rutina lor zilnică”, a declarat Mihaela Lungu, profesor la Școala Gimnazială Ciugud.

Ideea acestui program, unic în țară, ce promovează consumul de nuci în rândul copiilor din mediul rural, le aparține autorităților locale în parteneriat cu o firmă din localitate.

„Alimentația copiiilor noștri face pare din educația noastră, și atunci am început un proiect inedit, unic, spunem noi, în școală de la Ciugud prin care îi învățăm pe copii cum să manace la școală, cum să mănânce în familie în așa fel încât ei să crească sănătos. Minte sănătoasă, în corp sănătos”, a transmis primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Nucile sunt considerate o hrană sănătoasă oferită de natură, dar și o sursă de energie, antioxidanți și vitamine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO