Eleva olimpica decedata la Busteni ar fi fost suparata ca baiatul pe care il placea o ignora

×
Codul embed a fost copiat

Eleva de 13 ani, care a cazut luni noapte de la etajul 3 al unei cabane din Busteni, a murit la Spitalul din Sinaia, dupa 15 ore de coma profunda.

A fost gasita intr-un bloc de gheata, in soc hipotermic. Firul ei plapand de viata s-a stins, in ciuda eforturilor uriase facute de medici.

Procurorii au deschis un dosar penal de ucidere din culpa pe numele singurului profesorului supraveghetor.

Dupa 15 ore de resuscitare continua, medicii au reusit sa ii ridice fetei temperatura de la 19,5 la 31 de grade.

Inima incepuse sa bata singura, dar spre miezul noptii starea ei s-a agravat brusc. Fata de 13 ani a intrat de mai multe ori in stop cardiac si, din pacate, medicii au fost nevoiti sa se declare invinsi.

Citește și
Brad
Joaca periculoasa. Un elev de 13 ani a fost lovit cu bradul in ochi de un coleg. "Avea ochiul spart"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Procurorii sunt acum in plina ancheta. Ei trebuie sa afle cine avea obligatia sa-i supravegheze pe cei 22 de copii veniti in tabara, toti olimpici la matematica.

Adolescentii au baut, se pare, si cand fata de 13 ani a devenit agresiva, ei au decis sa o incuie in camera ei de la etajul 3. Fata ar fi fost suparata ca un baiat pe care il placea o ignora.

Organizatorul taberei, un profesor de matematica, recunoaste ca in noaptea tragediei i-a lasat pe copiii sa se distreze in voie.

Cert este ca dimineata fata a fost gasita prabusita de la fereastra camerei. Anchetatorii asteapta rezultatele necropsiei sa vada cat alcool a baut pentru ca pana acum nimeni nu stie daca a cazut ori s-a aruncat.

Intre timp, tabara de matematica organizata de asociatia profesorului a fost intrerupta, iar parintii si-au luat copiii acasa.

Diana-Elena era eleva in clasa a VII-a la Scoala ''Jose Marti'' din Capitala si castigase medalia de argint la olimpiada nationala de matematica.

MARTI , 8 IANUARIE 2012

Update 18:00

Inima elevei de 13 ani, care ar fi cazut de la etajul unei vile din Busteni, bate singura, dupa mai multe ore in care medicii de la spitalul din Sinaia i-au facut masaj cardiac extern, insa fata respira in continuare cu ajutorul unui aparat.

Directorul medical al Spitalului Orasenesc Sinaia, medicul Constantin Roman Tamaduianu, a declarat ca fata respira in continuare cu ajutorul unui aparat, dar ca inima ei bate acum singura, medicii renuntand la masajul cardiac extern.

Timp de mai multe ore inima fetei a batut sustinuta de masajul cardiac extern facut de medicii de la SMURD si de cei de la centrul de primiri urgente al spitalului. Medicii de la unitatea spitaliceasca au reusit sa creasca temperatura corpului fetei la aproximativ 31 de grade, cu peste zece grade in plus fata de cat avea fata in momentul in care a fost gasita.

Directorul medical al Spitalului din Sinaia a mai declarat ca pacienta este asistata in permanenta de trei medici, intre care un specialist in terapie intensiva si doi specialisti in medicina de urgenta.

Fata va fi transportata la o unitate sanitara din Bucuresti doar in momentul in care transportul nu va prezenta vreun risc pentru viata ei.

Update 13:12

Fata era prabusita in zapada, in soc hipotermic. A fost transportata la Spitalul din Sinaia, iar medicii spun ca are sanse minime de supravietuire.

Eleva de 13 ani a fost gasita dimineata in soc hipotermic si coma profunda. Reprezentantii ambulantei spun ca temperatura corpului ei era de numai 19,5 grade.

La spital, medicii o resusciteaza de mai bine de 5 ore si se straduiesc sa-i incalzeasca treptat trupul. Au reusit sa o aduca la o temperatura de 30 de grade, insa sansele ei de supravietuire sunt in continuare minime.

Tot la spital au ajuns si parintii fetei, care au venit intr-un suflet de la Bucuresti cand au aflat teribila veste.

Fata este olimpica la matematica si se afla la Busteni intr-o tabara. Era, se pare indragostita de unul dintre colegi, care nu-i dadea atentie.

Luni seara, cand s-au pus pe petrecut, fata a facut o criza de gelozie, iar colegii au decis s-o inchida in camera, ca sa se calmeze. Ce s-a intamplat mai departe urmeaza sa stabileasca acum anchetatorii.
 

11:45

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Daniel Radu, fata se afla in tabara impreuna cu mai multi elevi olimpici la matematica. Reprezentantul Politiei a precizat ca fata este din Bucuresti.

Reprezentantii Seviciului de Ambulanta Prahova, fata este intr-o stare foarte grava, fiind gasita in hipotermie severa, temperatura corpului fiind de 19,5 grade.

Ea a fost transportata la Centrul de primiri urgente al Spitalului Sinaia, unde medicii incearca in continuare sa o resusciteze.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a precizat ca adolescenta are sanse minime de supravietuire.

Potrivit sursei citate, fata ar fi stat in zapada foarte mult, inca din cursul noptii, ambulanta fiind solicitata la fata locului la ora 7.28 si ajungand in jurul orei 7.40, cand au inceput si manevrele de resuscitare.

Fata era cazata intr-o vila din Busteni, unde se afla in tabara elevi din mai multe localitati ale tarii.

Conform surselor citate, ea a fost gasita cazuta in zapada de catre colegi, Politia neputand preciza inca daca a fost vorba despre un accident sau daca fata s-a aruncat de la etajul vilei, cercetarile fiind in desfasurare.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Daruiesti si castigi: Povestea Karinei, eleva premiata de NASA, dar care abia are ce sa manance
Daruiesti si castigi: Povestea Karinei, eleva premiata de NASA, dar care abia are ce sa manance

O eleva de 16 ani din Constanta ne ofera o impresionanta lectie de tenacitate si curaj in fata vietii. Karina Daiana este olimpica la biologie si a facut un proiect care i-a impresionat pe specialistii de la NASA, care i-au dat premiul intai.

Joaca periculoasa. Un elev de 13 ani a fost lovit cu bradul in ochi de un coleg.
Joaca periculoasa. Un elev de 13 ani a fost lovit cu bradul in ochi de un coleg. "Avea ochiul spart"

Dintr-o joaca nesupravegheata de profesori, un copil de 13 ani a fost la un pas sa-si piarda un ochi si este nenorocit pe viata.

Eleva luata pe capota unei masini chiar pe trecerea de pietoni, in timp ce mergea la scoala
Eleva luata pe capota unei masini chiar pe trecerea de pietoni, in timp ce mergea la scoala

 Ghinion teribil pentru o eleva din Arad. A ajuns la spital dupa ce a fost lovita de un autoturism pe trecerea de pietoni, chiar langa scoala.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.