Elena Udrea, primele declaratii in dosarul "Gala Bute". Fostul ministru a izbucnit in plans in fata judecatorilor


Ultimul update: Vineri 29 Aprilie 2016 07:08
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2016 11:38
Categorie: Stiri actuale

Elena Udrea da marti prima declaratie in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul in care e acuzata, printre altele, de luare de mita de procurorii DNA

Fostul ministru al turismului a fost trimis in judecata in urma cu un an si a vorbit in nenumarate randuri despre acuzatiile de coruptie ce i-au fost aduse. Dar este pentru prima oara cand trebuie sa vorbeasca in detaliu despre fiecare suspiciune.

Din momentul in care a inceput acest scandal de coruptie, Udrea a respins categoric fiecare acuzatie ce i-a fost adusa de procurorii DNA. Acum va trebui sa raspunda insa unui adevarat tir de intrebari din partea judecatorilor.

Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta posteaza de la Instanta Suprema:

Udrea ajuns la sediul ICCJ la ora 9, dar abia in jurul orei 12 a inceput sa vorbeasca despre acest caz. In deschiderea pledoariei, a vorbit despre tot ce a facut la Ministerul Turismului. Ea a respins acuzatiile procurorilor, potrivit carora ar fi existat o adevarata cutuma a comisioanelor platite de oameni de afaceri. Udrea a spus insa ca sumele respective erau aprobate in Guvern.

Fostul ei consilier, Stefan Lungu, a afirmat insa la inceputul sedintei de judecata ca el si fostul secretar general al Ministerului au stabilit plata acestor comisioane, din care a achitat sume de bani pentru nevoile Elenei Udrea si catre PDL Bucuresti – dar a spus si ca Udrea nu si-a dat niciodata girul pentru astfel de plati.

Ce acuzatii i se aduc Elenei Udrea
Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia si Ana Maria Topoliceanu au acceptat in octombrie anul trecut sa recunoasca toate acuzatiile procurorilor DNA fara sa mai solicite administrarea probelor si au cerut sa fie judecati dupa procedura simplificata. Judecatorii de la ICCJ nu le-au acceptat insa cererea astfel ca acum magistratii vor trebui sa se convinga, pe baza probelor, ca marturiile lui Lungu, Topoliceanu si Nastasia corespunde faptelor.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO