Elena Udrea a confirmat că s-a întors în România. De ce nu a venit cu avionul

Ultima actualizare: 08-07-2019 18:15
Udrea
Pro TV

Fostul ministru al Turismului a confirmat luni seraă revenirea în România, printr-o postare pe Facebook.

Scăpată - cel puţin pentru moment - de ameninţarea închisorii, Elena Udrea a revenit în ţara împreună cu mama şi fiica ei. Fostul ministru al turismului a stat mai bine de un an şi jumătate în Costarica, tara în care a fugit chiar înainte de a fi condamnată la închisoare în dosarul Gala Bute.

Cercetată pentru corupţie, Elena Udrea a părăsit România la începutul lui 2018. A cerut azil în Costarica, iar în iunie 2018 a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În luna octombrie anul trecut a fost reținută de Interpol în Costa Râca, și apoi arestată.

Nu a stat în închisoare decât două luni pentru că, în decembrie a fost eliberată după ce Curtea Constituţională decide, în ţară, că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. Astfel condamnarea definitivă a Elenei Udrea a fost anulată. Ulterior CCR a luat aceeaşi decizie şi în privinţa completurilor de 3 judecători.

Postarea Elenei Udrea: 

 

Da, m-am intors in Romania.
Am renuntat de bunavoie la statutul de refugiat in Costa Rica. Decizia am luat-o imediat dupa ce am fost eliberata in decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a intamplat abia acum: finalizarea actelor fetitei mele Eva si, inchiderea procedurii de extradare.
Am ales sa cer protectie in Costa Rica in conditiile in care tocmai aflasem ca sunt insarcinata iar evolutia in dosarul Gala Bute demonstra ca este vorba de o executie, nu de o judecata corecta, in baza legii. Am vrut astfel sa imi nasc copilul in siguranta, insa stiti ca am fost arestata cand Eva avea 13 zile si, doar faptul ca Dumnezeu a vrut sa o nasc mai devreme a facut ca ea sa vina pe lume in libertate.
Dar asa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodata sa traiesc in alta parte decat in tara mea si am asteptat cu nerabdare momentul in care sa ma pot intoarce.
Vreau sa imi cresc copilul Acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama, cu familia mea si cei cu adevarat apropiati mie, alaturi de noi.
Referitor la procesele pe care inca le am in instanta, cred ca ma voi apara mai bine de aici decat de departe, impotriva abuzurilor care s-au facut si in cazul meu.
Am ales sa postez acest mesaj din respect fata de cei interesati si fata de presa care incearca sa afle adevarul despre prezenta mea Acasa. Stiu ca o face din buna credinta si din dorinta de a-si informa corect publicul.
Multumesc celor care imi ureaza bun venit si va multumesc tuturor pentru intelegere!
Doamne, ajuta!

P.S. Am intrat in tara prin vama Giurgiu, la ora sase in aceasta dimineata. Am ales o varianta mai rapida decat sa astept o cursa de azi, spre Otopeni. Nicio alta speculatie nu isi are rostul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO