Educatoarea care a fost inregistrata in timp ce jignea un copil de 5 ani, suspendata pana la finalul anchetei din Timis

Ultima actualizare: 29-02-2016 02:34

Educatoarea din judetul Timis surprinsa in timp ce jignea si tipa la copii de 5 ani a fost suspendata de Inspectoratul Scolar. Monica Cermure de 41 de ani nu mai are voie sa intre in unitatea de invatamant, pana la finalul anchetei.

Femeia a fost inregistrata la ora in timp ce le vorbea urat celor mici, pe un ton extrem de ridicat.

Traumatizat, unul dintre copii a povestit acasa ce se intampla, si revoltata, mama i-a pus copilului un reportofon in buzunar.

Revoltati, parintii celor mici aduna semnaturi pentru a fi siguri ca respectiva nu va mai lucra niciodata in invatamant. Vineri, educatoarea a refuzat sa se apere, dupa ce joi a sustinut ca asa vorbeste ea, mai tare.

Vineri, parintii din localitatea Johannisfeld, nu si-au mai lasat copiii la gradinita. Parintii, revoltati s-au adunat in fata institutiei si au inceput sa stranga semnaturi.

Mama unui copil: "Le ducem la scoala, la politie, la inspectoratul scolar si daca e nevoie o sa mergem la tribunal. Multi parinti ar fi vrut sa vorbeasca cu ea, dar nu vrea. Astazi nu si-a dus nimeni copiii la gradinita."

Tipetele si jignirile acestei educatoare pot avea urmari asupa celor mici, mai ales ca sunt la varsta la care invata sa relationeze cu cei din jur.

Bianca Brandusa, psiholog: "Urmarile pot fi dintre cele mai diverse: nesiguranta, lipsa increderii in sine. Copilul poate sa nu mai comunice, sa planga foarte mult, sa fie nelinistiti, sa refuze sa mai mearga la gradinita."

Pentru faptele ei educatoarea risca sa fie concediata.

Adrian Curaj, ministrul Educatiei: "Eu cred ca inspectoratul scolar stie bine ce are de facut. Sigur ca scoala trebuie sa analizeze ce s-a intamplat, pe de alta parte cred ca trebuie sa dezvoltam ceva ce este acolo in legislatie si anume un cod de etica, cred ca e nevoie de un cod de etica."

Femeia si-a luat definitivatul acum patru ani, insa lucreaza de multa vreme in invatamant. Inainte era suplinitoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO