Ecaterina Andronescu, replică pentru Selly după ce a spus că ”școala te pregătește de trecut, nu de viitor”


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 11:12
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 10:55
Categorie: Stiri actuale
Selly și Vitalie Cojocari

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, i-a răspuns bloggerului Selly care a spus într-un interviu pentru www.stirileprotv.ro că avem o problemă gravă cu educația. 

Selly a declarat într-un interviu pentru www.stirileprtov.ro că ”școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”.

”Cred că a terminat școala mai demult, pentru că avem o disciplină care se parcurge mai mulți ani de zile și care într-un fel este educația civică, în care elevul învață despre instituții, despre ce fac acele instituții”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi24.

„Încrederea în școală și din ce trebuie să facă elevul la școală rezultă și din unde așezăm noi pe cel școlit. Mai avem noi respect față de cel școlit în raport cu cel care nu s-a uitat cu ochii larg deschiși la școală? Îi apreciem conform pregătirii și efortului pe care l-a depus fiecare pentru pregătirea respectivă? Lucrul acesta ar trebui să nu-l uităm”, a continuat ea.


 

Selly, despre educația din România: Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor
 


Întrebat de Vitalie Cojocari de ce nu se implică tinerii, Selly a precizat că: ”Ei trebuie să înțeleagă toate astea. Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o Ordonanță de Urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență.Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Nu îți oferă cunoștința de astăzi, actualitatea. Eu vreau să ies din școală și vreau să știu cum funcționează instituțiile statului în România, cum îmi înființez o afacere, real life knowledge.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO