Starea drumurilor, InfoTrafic. După temperaturile de primăvară, iarna a revenit în forță în România

×
Codul embed a fost copiat

Deși părea că a sosit primăvara, iarna a revenit în forță la noi în țară, inclusiv în București, unde a nins abundent. Abia pornise ninsoarea de câteva ore și deja erau probleme în trafic.

În județul Suceava, un TIR a derapat și a intrat în gardul unei locuințe, iar pe un drum județean din Cluj, un autocar cu 20 de pasageri a ieșit de pe carosabil.

În București, în jurul orei 09.00, stratul de zăpadă măsura 10-15 centimetri, iar meteorologii au anunţat că va mai ninge cel puţin până sâmăbă după-amiază. Poliţiştii recomandă şoferilor şi pietonilor prudenţă sporită.

Unele mijloace de transport în comun din Bucureşti erau blocate sau staţionate pe unele artere din cauza „dâmburilor de zăpadă”, a anunţat, sâmbătă, STB.

Circulația pe mai multe porțiuni de drumuri naționale a fost întreruptă, pentru a le face loc utilajelor de deszăpezire.

Citește și
soare, iarna, vremea
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii februarie
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti și Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de www.bucharestairports.ro.

Harta interactivă care prezintă situația drumurilor afectate de ninsori, realizată de Compania Națională de Drumuri (CNADNR), poate fi consultată aici.

Starea drumurilor, InfoTrafic - LIVE UPDATE - 20 ianuarie:

ora 18.45 Intervenții ale MAI în patru județe și în București

Angajaţii Ministerului de Interne au intervenit, sâmbătă, în patru judeţe şi în Capitală pentru a debloca şapte autovehicule înzăpezite, precum şi pentru îndepărtarea a 98 de copaci şi a trei stâlpi de electricitate, care au avariat 80 de autoturisme şi o casă.

Astfel, în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Olt, Prahova şi în municipiul Bucureşti, angajaţii MAI au intervenit pentru deblocarea a 7 autovehicule înzăpezite, precum şi pentru degajarea a 98 de copaci şi 3 stâlpi de electricitate, care au avariat 80 de autoturisme şi o casă.

La această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia închisă sau cu restricţii de tonaj ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

”Cetăţenilor care intenţionează să meargă în acest week-end în staţiunile montane le recomandăm să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi a stării în care se află traseul pe care intenţionează să îl urmeze, iar dacă riscurile sunt prea mari, să evite deplasările. De asemenea, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente, care pot avea consecinţe deosebit de grave”, au arătat reprezentanţii MAI.

Aceştia au reamintit obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante certificate. În situaţia nerespectării acestei măsuri de siguranţă, pe lângă sancţiunea amenzii, cuprinsă între 1.305 lei şi 2.900 de lei, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
 

ora 16.35 Zeci de mașini au fost avariate de copacii căzuți în urma ninsorii din București

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti informează, sâmbătă, că până la ora 14,00 au fost raportate 21 de automobile avariate de copaci căzuţi în urma ninsorii abundente din Capitală.

În total, în Bucureşti au căzut 42 de arbori.

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 10,00 - 14,00, poliţiştii locali au acţionat pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate respecta obligaţiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului Bucureşti şi pentru depistarea zonelor în care există posibilitatea depunerii de zăpadă.

Operatorii de salubritate au acţionat prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant pe străzile din Urgenţa 1 şi 2, precum şi acolo unde au fost solicitaţi să intervină, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor, arată Poliţia Locală.

La aceasta oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul "fiind la negru" pe principalele artere.

ora 15.20 Circulație oprită pe DN 17, județul Bistrița-Năsăud, din cauza unui accident

Traficul este oprit temporar pe DN 17 Reghin – Beclean, pe raza localității Șieu-Măgheruș, județul Bistrița-Năsăud, din cauza unui accident. În urma coliziunii dintre două autovehicule, cinci persoane rănite, conștiente, primesc îngrijiri medicale la fața locului. Se estimează reluarea circulației după ora 16.00.

ora 13.45 Circulație oprită pe DN 79, în județul Arad, din cauza unui accident

Traficul este întrerupt temporar pe DN 79 Arad – Oradea, în afara localității Șimand, județul Arad, după ce două autovehicule au fost implicate într-o coliziune. În urma accidentului, două persoane rănite, conștiente, sunt asistate medical la fața locului. Se estimează reluarea circulației după ora 14.30.
 

ora 12.45 Poliţia Locală Bucureşti: Trafic în condiţii de iarnă; 13 maşini au fost avariate de copaci căzuţi

13 autoturisme au fost avariate de copaci care au căzut în urma ninsorilor abundente, informează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, care precizează că în Capitală se circulă în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate de Agerpres, poliţiştii acţionează pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate respectă obligaţiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului Bucureşti şi pentru depistarea zonelor în care există posibilitatea depunerii de zăpadă.

Operatorii de salubritate acţionează prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant pe străzile din Urgenţa 1 şi 2 precum şi acolo unde au fost solicitaţi să intervină, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor.

La această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind "la negru" pe principalele artere, în proporţie de aproximativ 90%, mai arată Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

ora 12.10 Strada Austrului din Mogoșoaia a fost închisă

Strada Austrului din Mogoșoaia a fost închisă de tot circulației. Oamenii au sesizat ca șanțurile lăsate după lucrările de canalizare făceau imposibila circulația.

Acum s-a adăugat și zăpada, iar primăria a amplasat semne de interzicerea circulației.

Lucrarea de canalizarea este pe fonduri europeni și oamenii au reclamat in repetate rânduri ca se surpa șanțurile săpate in drumul de pământ.

Sunt aproximativ 20 de case pe strada închisă.

ora 11.45 Accident pe DN 17 Bistrița – Vatra Dornei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul se desfășoară dirijat, alternativ, pe DN 17 Bistrița – Vatra Dornei, în Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud, din cauza unei coliziuni dintre un autoturism și un autocamion, soldat cu rănirea conducătorului autoturismului. Victima privește îngrijiri medicale la fața locului, fiind în stare de conștiență.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 12.30.

ora 09.30 Trafic feroviar adaptat la condiții de iarnă

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Galați, Craiova, Constanța, București și Brașov din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului și temperaturilor scăzute.

Pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h.

Pe raza SRCF Craiova, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), pe distanța Drăgănești – Fărcașele (ambele fire de circulație) se circulă cu restricție de viteză de 30 km/h.

Pe raza SRCF Brașov, pe distanța Dârste – Timișul de Sus – Predeal, fir II este întreruptă tensiunea în linia de contact. Se intrevine pentru remediere cu drezina pantograf, circulația trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime.

ora 08.15 Trafic reluat pe autostrada A1

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația a fost reluată, dirijat, pe a doua bandă, ansamblul auto blocând în continuare prima bandă și pe cea de urgență pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 09.00.

ora 07.45 Trafic reluat pe DN2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul a fost reluat, dirijat, pe DN 2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița, județul Ilfov. În urma coliziunii, cele două autovehicule implicate au părăsit partea carosabilă, rezultând rănirea a două persoane, dintre care una a fost transportată la spital, iar alteia i se aplică manevre de resuscitare în ambulanță, la fața locului.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 08.30.

ora 07.15 Județul Ilfov: Trafic blocat pe autostrada A1, sensul Pitești-București

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că un ansamblu auto a derapat, poziționându-se transversal pe axul drumului, blocând deplasarea pe ambele benzi pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Se estimează reluarea circulației în 30 de minute.

ora 06.55 Județul Ilfov: Circulație oprită pe DN2 din cauza unui accident

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este întrerupt temporar pe DN 2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița, județul Ilfov, după ce două autovehicule au fost implicate într-o coliziune.

În urma accidentului, cinci persoane sunt asistate medical la fața locului.

ora 06.30 Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită/restricționată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită/restricționată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt semnalate în județele Călărași, Constanța și Maramureș (DN 18 pasurile Gutâi și Prislop – condiții de formare a poleiului).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Conducătorii auto sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă!

Trafic aerian normal în condiții de iarnă pe aeroporturile Capitalei

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti și Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor.

Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavei, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor.

Pistele, platformele și căile de rulare a aeronavelor sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene.

Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiții bune de operare.

Compania Națională Aeroporturi București asigură pasagerii că face toate eforturile necesare pentru derularea în siguranță și securitate a tuturor operațiunilor de pe aeroporturile pe care le gestionează.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de www.bucharestairports.ro.

Ninsoare în mai multe zone ale țării

În Pasul Tihuța, județul Bistrița Năsăud, șoferii au înaintat cu greu din cauza viscolului. Utilajele de deszăpezire n-au stat o clipă, pentru a face față ninsorii abudente. O porțiune din Drumul Național 17 a fost închisă de autorități, pentru ca drumarii să curețe șoseaua.

La ieșirea din Vatra Dornei, zeci de tiruri au fost trase pe dreapta, până ce drumarii au îndepărtat zăpada de pe carosabil.

Șofer: ”Destul de rău, ca iarna, e oprită circulația , iar se circulă, iar se stă, tirurile erau oprite la ieșire din Vatra Dornei pe ambele sensuri.”

În tot judeţul Suceava, de altfel, pe drumurile naţionale s-a circulat în condiţii de iarnă.

În satul Oniceni, un TIR a derapat şi s-a oprit în gardul unui localnic. Iar in comuna Bălcăuţi, mai multe camioane cu numere de Ucraina nu au putut înainta din cauza zăpezii.

În Iaşi, circulaţia autobuzelor pe traseul care duce în afara oraşului a fost întreruptă aseară, din cauza zăpezii.

Și în județul Neamț a fost nevoie de intervenția mașinilor de deszăpezire.

La Cluj, un autocar care transporta 20 de persoane a derapat între localităție Leghia și Aghireșu, iar remorca a ajuns în șanțul de lângă drum. Șoseaua a fost blocată, iar un alt autocar, aflat în coloana de autovehicule, a fost lovit de un utilaj de deszăpezire care venise să curețe drumul. Până să fie preluați de o altă mașină, pasagerii s-au încălzit în autospecialele pompierilor.

Și în Capitală, ploaia de vineri seară s-a transformat în ninsoare, după miezul noptii

Utilajele de deszăpezire au ieșit pe stradă și au împrăștiat material antiderapant.

Reporteri: Alexandru Stan, Călin Voicu, Elena Bejinaru, Ioan Vrâncean, Teodora Suciu, Daniel Moldovan

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Ploi, ninsori moderate şi vânt intens în majoritatea regiunilor, până sâmbătă după-amiază. Vremea se va răci semnificativ
Ploi, ninsori moderate şi vânt intens în majoritatea regiunilor, până sâmbătă după-amiază. Vremea se va răci semnificativ

Meteorologii au prelungit, vineri, informarea de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului şi anunţă că, până sâmbătă după-amiază, cantităţile de apă care se pot înregistra ajung până la 20 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii februarie
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii februarie

Temperaturile se vor situa uşor peste cele oblişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, până aproape de jumătatea lunii februarie, relevă prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni, făcută publică, vineri, de ANM.

 

Recomandări
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front

Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă, informează Reuters şi AFP.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.