Pe Muntele Mic, în Caraș Severin, au la dispoziție "tricicleta pe zăpadă", pe Valea Prahovei pot fi trași de zmeu, iar în Harghita pot urca în bobul pe roller-coaster, în zona pârtiei din Toplița.

Totul este să aibă zile libere și chef de distracție pe zăpadă, iar cei apropiați să fie pregătiți să surprindă aventura în imagini de senzație.

Tricicleta care alunecă pe zăpadă are schiuri în loc de roți, iar la vale pe pârtie poate atinge viteze mari

În stațiunea Muntele Mic din Caraș-Severin poate fi închiriată cu 150 de lei o zi întreaga. 50 de lei costă instructajul de început, iar copiii trebuie să aibă cel puțin 10 ani.

Cristian Dunca, administrator de pârtii la Muntele Mic, Caraș-Severin:Am zis că de ce nu mă pot da cu bicicleta și iarna. La fel ca mine sunt și alții pasionați, adică ne e dor de ghidon și iarna. Aceste biciclete sunt foarte bune și pentru cei care vor să învețe să schieze sau vor să se distreze iarna."

Nu trebuie să știi să te dai pe bicicletă sau pe schiuri, trebuie doar să ai curaj să încerci măcar o dată. Este potrivită și pentru începători, dar și pentru cei experimentați, pentru că poți prinde o viteză chiar și de 70 de km la oră.

Radu Șerban, instructor de snowboard: Greutatea este pe piciorul din vale și cred că într-o oră, ceva de genul, ai învățat."

Cei mai curajoși pot alege kite-ul pe zăpadă, tot la Muntele Mic. Au nevoie și de vânt potrivit și vizibilitate.

Gino Florea:Te plimbi unde vrei, poți să și sari cu el, dacă ai și vântul care trebuie, e fantastic. E o combinație între zbor și zăpadă. Sunt tehnici prin care poți evita orce accident."

Și pe Valea Prahovei se practică snowkiting-ul. La Sinaia, o oră costă 350 de lei, cu echipamentul inclus. Dar începătorii trebuie să ia mai întâi lecții care costă 247 de lei ora.

În stațiunea Toplița, din județul Harghita, bobul pe roller-coaster atrage și mai mulți turiști. Pista de bob are aproape doi km lungime și îi plimbă pe doritori în jurul pârtiei.

Cristian Baciu, administrator:Este un bob care funcționează în tot timpul anului și poate fi folosit la temperature scăzute sau pe timp de ninsoare, ploaie, este dotat cu acoperitoare de ploaie."

Bobul atinge cel mult 40 de km la oră, dar poate fi încetinit de cel care conduce.

Turist: E foarte fain, e ca un roller coaster, practic numai că îl controlezi. Eu frânez înainte de curbă și după aia las liber. Am ajuns un bob din spate și atunci am pus frână. Pentru oamenii care nu se dau cu schiurile și snowbordul, cum sunt eu, mă dau cu sania aici și e fain."

Investiția a fost de două două milioane de euro, iar o plimbare cu bobul costă 15 lei.