Aproape 27 de mii de elevi au COVID, în acest moment. Săptămâna viitoare, îmbolnăvirile vor crește, astfel că mai multe școli ar putea trece în sistem online.  

108 școli și peste 3.500 de clase vor avea orele online de luni din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Cele mai multe unități închise sunt în Timișoara, București și Cluj.

Pe lângă numărul de infectări, școlile dintr-un județ se închid dacă sunt ocupate peste trei sferturi din paturile din spitalele din acel județ.

Clujul are în acest moment cea mai mare rată, 68%. În aceste condiții, sunt șanse mari ca elevii să treacă online.

Tot la Cluj, peste două mii de elevi au fost confirmați cu infecția SARS-Cov-2 în urma testelor antigen din salivă.

În șapte județe printre care Bistrița, Maramureș, Suceava ori Brașov mai mult de jumătate dintre paturile din spitale sunt ocupate.

Săptămâna viitoare este posibil să ne confruntăm cu o nouă creștere a numărului de infectări. Chiar ministrul Sănătății a vorbit de 40 de mii de îmbolnăviri pe zi, ceea ce ar putea afecta și activitatea mai multor școli.

Acum, în toată țara sunt peste 7.300 de cadre didactice în izolare. În Capitală sunt aproape cinci mii de elevi infectați, iar la Constanța, Bihor ori Timișoara, peste o mie.