După două săptămâni cu pârtii pline de noroi, sâmbătă a fost sărbătoare în stațiunile de schi
În Poiana Brașov, administratorii domeniului schiabil au avut noroc cu gerul din ultimele zile și au pornit tunurile pentru zăpada artificială.
Vestea că se poate schia s-a răspândit repede, așa că s-au format cozi kilometrice la instalațiile de transport pe cablu.
Iubitorii schiului și ai snowboardului așteptau de săptămâni bune acest moment.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Turist cu placă: „E destul de ok, se simte că e zăpadă artificială mai ales pe partea de jos, dar e ok. E puțin mai înghețată așa, nu e pufoasă, e mai aspră."
Turist: „E minunat, numai că bate vântul, e și ceață și e puțin frig, dar când schiezi e un sentiment, așa, wow, că reușești."
Corneliu Țepeluș, instructor de schi: „E clar că avem nevoie de zăpadă. Tunurile și-au făcut treaba, se poate schia acum până în Poiana Brașov, dar avem nevoie de zăpadă."
Și cei veniți cu săniuța au încercat să se bucure de stratul artificial de pe pârtiile de schi. Numai că regulamentul interzice accesul săniilor pe piste, iar amenzile pot ajunge până la 1000 de lei.
Turist: „Nu ne lasă. Dar de ce se închiriază sănii jos?”
Reporter: Pentru pârtia de săniuțe!
Turist: „Unde? Acolo ne dăm pe ghiocei. Zăpadă nu e deloc."
Echipați de stradă, unii turiști au confundat pârtia cu poteca turistică.
Reporter: Până unde ați fost?
Turist: „Cine mai știe?!”
Reporter: Pe jos?
Turist: „Pe jos!”
Reporter: Așa încălțat?
Turist: „Așa!”
Reporter: Păi nu v-a fost frică că vă lovește vreun schior?!
Turist: „Nu mi-a fost frică, de ce să-mi fie frică?!"
La Sinaia a fost cod roșu de vânt, astfel că pârtiile de mare altitudine au fost închise. Rafalele puternice care au depașit și 170 de kilometri pe oră au rupt cablurile de pe doi piloni ai teleschiului din Valea Soarelui, iar la Telegondola Carp de la cota 2000 au fost smulse câteva panouri de protecție.
Schior: „Dimineață am crezut că nu putem schia. Până la urmă s-a dat drumul la 1400 și ne dăm și noi un pic. Mai sus nu se poate, e închis. La 2000 nu se poate urca."
Schior: „E nasol că zilele trecute a fost cald și s-a format gheața prin zăpadă și acum alunecă un pic mai rău și nu prea ai control, dar în rest e frumos, na, ca la munte."
Este puțin probabil ca pârtiile de mare altitudine să fie practicabile în acest weekend la Sinaia, chiar dacă vântul se potolește, spun administratorii domeniului schiabil. Și asta pentru că vremea rea a adus și mari cantități de zapadă pe pârtii, iar angajații trebuie acum să le reamenajeze.