Un drog din Africa, de mare risc, e importat in cantitati masive si in Romania. Captura impresionanta facuta de politisti
Frunzele de "khat", niste droguri cu efecte asemanatoare amfetaminelor, au intrat si in Romania. Politistii si procurorii au confiscat 350 de kilograme de frunze, imediat ce au intrat in Biroul Vamal Bucuresti.
Fusesera trimise de o retea de traficanti africani si reprezinta cea mai mare captura de pana acum.
Salvie uscata, folosita pentru ingrijirea parului si pedichiura. Sub aceasta falsa denumire se ascundeau frunzele Khat, un drog periculos din ce in ce mai raspandit in Europa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
22 de colete cu 351 de kilograme de frunze au fost confiscate la noi, cea mai mare captura de acest gen.
Au ajuns pe teritoriul tarii noastre dupa ce un roman de etnie maghiara a fost convins de membrii unei retele de origine africana sa ii ajute sa le introduca in Romania. Clujeanul de 51 de ani i-a cunoscut pe traficanti in Marea Britanie, acolo unde a fost plecat la munca.
Indivizii africani, rezidenti in Marea Britanie, au trimis coletele cu avionul pe aeroportul Otopeni. De la Biroul Vamal au fost ridicate de suspectul roman care incerca sa le scoata din Bucuresti.
Nu stia insa ca era deja urmarit de procurorii DIICOT si politisti. A fost prins in flagrant in parcarea centrului comercial Baneasa. Pentru 600 de dolari, atat cat a primit in urma "colaborarii", risca sa ramana dupa gratii multi ani pentru ca frunzele khat sunt considerate la noi droguri de mare risc.
Originare din estul Africii, frunzele de khat contin substante stimulante cu proprietati asemanatoare amfetaminelor si pot declansa psihoza si comportament agresiv, in special la persoanele predispuse spre astfel de reactii, informeaza Observatorul european pentru droguri. Consumatorii sunt preponderent din Anglia si Olanda.