Douazeci si cinci de perchezitii in Bucuresti si doua judete intr-un dosar de evaziune si spalare de bani
Politistii fac 25 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov si Dambovita la persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani ”in domeniul prestarii serviciilor de protectie si paza / serviciilor de igienizare si curatenie”.
Anchetatorii suspecteaza ca, in perioada 2011-2013, reprezentantii a doua societati comerciale au inregistrat in contabilitate si au declarat achizitii fictive de la noua firme fantoma, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 12 milioane de lei, relateaza news.ro.
Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare, miercuri dimineata, 25 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Dambovita, intr-un dosar penal de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul prestarii serviciilor de protectie si paza / serviciilor de igienizare si curatenie, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.
”Din investigatii a rezultat ca, in perioada 2011 – 2013, reprezentantii a doua societati comerciale ar fi inregistrat in evidenta contabila si ar fi declarat organelor competente, achizitii fictive de la 9 societati comerciale de tip „fantoma”, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale”, potrivit comunicatului.
Ca sa ascunda provenienta banilor, suspectii au transferat succesiv aproximativ 31 de milioane de lei, contravaloarea achizitiilor fictive, in conturile firmelor fantoma. Ulterior, banii au fost transferati in alte conturi, de unde in final au fost tretrasi in numerar cu carduri. ”In scopul disimularii provenientei ilicite a sumelor de bani provenind din savarsirea faptelor de evaziune fiscala, banuitii ar fi transferat in mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentand contravaloarea achizitiilor fictive, in conturile celor 9 societati comerciale mentionate, de unde ar fi fost ulterior divizate si retransferate in alte conturi, fiind retrase, in final, in numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, in vederea restituirii dispunatorilor platilor”, se mai arata in comunicat.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12 milioane de lei, iar suma ce formeaza obiectul procesului de spalare a banilor este de aproximativ 31 de milioane de lei. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice.