Doua familii din Bacau au ramas pe drumuri cu cateva zile inainte de Craciun, dupa ce un incendiu le-a distrus casa


Ultimul update: Joi 24 Decembrie 2015 07:20
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2015 07:42
Categorie: Stiri actuale

Cu doar cateva zile inainte de Craciun, doua familii dintr-o localitate de langa Bacau au ramas fara casa. Un incendiu violent le-a distrus gospodaria, iar multe dintre animale nu au mai putut fi salvate din foc.

Vecinii au fost primii care au vazut valvataia si l-au strigat pe proprietar sa iasa imediat din casa. Disperat ca, in plina iarna, familia lui va ramane pe drumuri, le-a cerut oamenilor sa-l lase prada flacarilor. In cele din urma, a fost scos cu forta din locuinta.

Barbatul si fiica lui, insarcinata, au ajuns la spital dupa ce au suferit atacuri de panica. In momentul in care a izbucnit incendiul, proprietarul, in varsta de 63 de ani, fiica lui de 25 de ani si familia ei erau in casa. N-au simtit mirosul de fum, iar daca vecinii n-ar fi intervenit, ar fi ramas prinsi in capcana de foc.

In scurt timp, flacarile care au mistuit grajdul cu animale s-au extins amenintator si au cuprins si casa.

Vecin: "De acasa am vazut. M-a anuntat un vecin si mi-a spus ca arde tot. Apoi, am vazut flacara si s-a dus peste tot. Era flacara mare si nu aveai ce sa faci."

Pana la sosirea pompierilor, oamenii au incercat sa potoleasca valvataia, dar n-au reusit. Au salvat doar caii.

Pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de patru ore. Proprietarul, dar si fata lui au suferit atacuri de panica si au fost transportati la spital. Femeia este insarcinata si va ramane internata. Oamenii nu au unde sa se intoarca, asa ca, probabil, isi vor petrece sarbatorile la rude sau la vecini. Deocamdata nu se stie ce a declansat valvataia.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO