Două familii care și-au cumpărat case într-o localitate din Cluj trăiesc un adevărat coșmar. ”Pământul pleacă de sub casă”

Ultima actualizare: 28-01-2022 11:38
case cluj
stiridecluj.ro

Două familii care și-au cumpărat case, atrași de prețurile foarte mici, în localitatea clujeană Dezmir au probleme mari din cauza alunecărilor de teren, iar casele au ajuns să se miște din loc, informează Știridecluj.ro.

Oamenii au fost atrași în localitatea Dezmir cu prețuri mici, de 106.000 de euro pentru o casă semifinisată. Modul în care se fac casele nu este verificat de nimeni, pentru că Inspecția de Stat în Construcții există numai pe hârtie, scrie sursa citată.

Adrian Gorgan, proprietarul unei case afectate: ”Trăim un adevărat coșmar. După cum bine se vede casa începe să fie afectată. Pământul pleacă de sub casă. Atât casa mea, cât și casa vecinului sunt afectate. Vecinii noștri s-au mutat în chirie și noi încercăm să luăm altă casă și să mergem în paralel cu două rate”.

Cel care a construit casele va fi dat în judecată, pentru că nu vrea să remedieze stricăciunile.

Totodată, oamenilor li s-a rupt țeava de gaz de mai multe ori din cauza alunecărilor de teren, iar acum furnizorul a tăiat alimentarea pentru că există riscul de explozie.

Vecinii cred că zona afectată este mult mai largă, mai ales că acum Consiliului Județean Cluj a emis un document conform căruia zona pe care s-au ridicat casele e su risc mare de alunecări de teren.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO