Dosarul privind alegerile prezidentiale din decembrie 2009 a fost clasat de procurorii Parchetului instantei supreme
Dosarul privind alegerile prezidentiale din decembrie 2009 a fost clasat de procurori, a anuntat, marti, Parchetul instantei supreme.
"Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie au dispus clasarea acestui dosar intrucat - din coroborarea probelor administrate - s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art.5 Cod penal (art.248 rap. la art.2481 din vechiul Cod penal) si al infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale, prev. de art.391 alin.3 si 4 din Codul penal cu aplic. art.5 Cod penal (fost art.62 alin. 3 si 4 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei)", arata parchetul instantei supreme intr-un comunicat de presa transmis marti.
In 24 aprilie, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au inceput urmarirea penala in rem, in dosarul privind alegerile prezidentiale din 2009, pentru infractiunile de abuz in serviciu prevazut de articolul 297 alineatul 1, cu aplicarea articolului 5 din Codul penal (respectiv articolul 248 raportat la articolul 248 indice 1 din vechiul Cod penal) si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, fapta prevazuta de articolul 391 alineatele 3 si 4 din Codul penal, cu aplicarea articolului 5 din Codul penal (fost articol 62 alineatele 3 si 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, modificata si republicata).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mentionam ca faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala se prescriu potrivit legii vechi - art. 122 lit. b si c din vechiul Cod penal - in termen de 10 ani, respectiv 8 ani in conformitate cu legea noua – art. 154 alin. 1 lit. c din noul Codul penal”, preciza PICCJ.