Doi minori terorizeaza o localitate intreaga si nimeni nu ii poate opri. Tata: "Am incercat sa vorbesc cu ei, nu inteleg"

Dată publicare: 28-06-2017 16:51
Dată actualizare: 01-07-2017 07:26


Doi adolescenti de 12 si 13 ani, dintr-o comuna din Bacau, au terorizat toata localitatea dupa ce au spart mai mult de 20 de case, in ultimii doi ani.

Baietii sunt acuzati de sateni ca au furat tot ce au putut si au facut si stricaciuni. Pentru ca au sub 14 ani, ei nu pot rapunde penal iar singura solutie, pentru moment, este consilierea psihologica.

Parintii lor le-au spus celor de la Protectia Copilului ca i-au scapat din frau si nu mai au ce sa le faca.

Cei doi baieti sunt verisori. Localnicii spun ca au ajuns in pragul disperarii pentru ca baietii le intra in locuinte noaptea sau atunci cand ei lipsesc de acasa. Apoi le-au furat din lucruri, le-au daramat mobilierul sau chiar au taiat firele de telefoan si au spart tablouri. Ultimul atac a fost luni noapte, cand cei 2 au intrat peste 2 batrani in casa si au furat 100 de lei si niste carne.

Vasilica Balis - fiul victimei: "A bagat securea si a desfacut carligul si au intrat linistiti. Au zis ca-s batrani si ei pot sa opereze foarte frumos. A sarit pe acolo pe la fantana."

Oficial au fost depuse pana acum 8 reclamatii. Insa oamenii spun ca numarul caselor calcate de cei 2 copii ar trece de 20.

Victima: "Era dezastru, au umblat prin acte, hartii, ce au vrut. Mi-au luat DVD-ul, televizorul era pe jos. Frigiderul l-au lasat deschis si s-a stricat carnea. Nu am mai gasit nimic. Mi-au calcat icoana in picioare. Au luat un celular al sotului."

Elena Gogu - victima: "Nu am stiut cine a fost, dar era dezastru cum nu am vazut in viata mea. Am 70 de ani, dar eu am vazut asa ceva."

Oamenii au cerut ajutorul autoritatilor. Insa copiii sunt la varsta la care nu raspund penal pentru faptele lor.

Reporter: "Ati facut sesizare?"

Victima: "Da, au venit la fata locului au luat amprente dar niciun rezultat. Nu se poate face nimic".

Nici parintii baietilor n-au reusit sa-i indrepte pe copii.
Spun ca i-au scapat in frau si nu mai au ce sa le faca.

Tatal suspectului de 13 ani: "Eu nu stiu de el ziua, ca eu plec la munca si nu imi dau seama ce face el ziua. L-am intrebat si ei au recunoscut."

Reporter: "Ati vorbit cu ei, ati incercat sa ii aduceti pe calea cea buna?"

Tatal suspectului: "Am incercat, dar degeaba incerc ca nu inteleg"

Reporter: "Copilul cam cate furturi a facut pana acum, le mai stiti numarul?"

Tatal suspectului: "Is destule"

Mama suspectului de 12 ani: "Eu nu stiu, la mine acasa nu aduce nimic, nu fura."

Cei de la asistenta sociala au discutat pana acum de mai multe ori cu parintii copiilor, iar adultii s-au opus ca acestia sa fie preluati intr-un centru, ca forma de protectie.

Maria Palase - asistent social: "Chiar nu mai putem sa ii stapanim. Anul trecut au promis ca nu mai fac dar anul asta deja s-au apucat iar."

Acum, mai multi psihologi de la Directia de Protectie a Copilului vor veni sa ii consilieze pe cei doi verisori, in speranta ca lantul spargerilor se va opri.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO