DOCUMENT. Declarația pe propria răspundere a fost modificată. Descarcă noul model

Ultima actualizare: 06-05-2020 18:52
Declarație pe propria raspundere
Inquam Photos / Octav Ganea

Declarație pe propria răspundere. Modelul declaraţiei pe proprie răspundere a fost modificat din nou, după ce guvernul a emis Ordonanța militară 10, care a schimbat intervalele orare în care pot ieși din casă persoanele de peste 65 de ani.

Guvernul ar putea renunța la declarațiile pe propria răspudnere după data de 15, odată cu încheierea stării de urgenţă şi introducerea stării de alertă.

Până atunci, încă trebuie să completăm în continuare formularul, care a fost ușor modificat. Acum, în subsolul documentului este specificat noul interval orar în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din case, modificat prin Ordonanța militară 10.

Noua declarație poate fi descărcată de AICI.

„Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 07.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5”, se arată în nota de subsol.

Declarația pe proprie răspundere și adeverințele de angajator pot fi completate și online, prin intermediu unui formular electronic, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Documentele pot fi completate AICI

Acest model de declarație pe propria răspundere este accesibil pe pagina stirioficiale.ro, dar și pe formular.sts.ro.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Descarcă de AICI

Declarație pe propria răspundere
Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, autoritățile reamintesc faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO