DNA si-ar putea muta sediul intr-un hotel declarat monument istoric. Motivul pentru care procurorii cer mutarea

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
dna

Directia Nationala Anticoruptie si-ar putea muta cartierul general la Hotel Triumf! Institutia a cerut Guvernului un nou sediu pentru ca cel actual "nu mai corespunde activitatii si cerintelor de personal".

Hotelul Triumf, care este al RA-APPS, ar trebui insa reamenajat complet, lucru analizat deja de Ministerul Justitiei.

Spatiul in care isi desfasoara activitatea procurorii anticoruptie alaturi de politistii detasati aici a devenit neincapator mai ales dupa ce DNA si-a marit departamentul care se ocupa de interceptarea suspectilor.

Sediul in care functioneaza DNA in prezent are o suprafata de 6000 de metri patrati si aproximativ 90 de camere, folosite ca birouri si spatii de ancheta.

Cum DNA a cerut un alt sediu cei din guvern au indicat Hotelul Triumf, situat pe bulevardul Kisellef.

Hotelul Triumf are si el o suprafata de 6000 de metri patrati si 83 de camere. Adica, un spatiu aproape identic cu cel detinut deja de Directia Anticorutie. Odata preluata, cladirea ar trebui sa sufere o serie de modificari esentiale. Ganditi-va numai ca fiecare camera are propria baie.

Regia patrimoniului si protocolului de stat a incercat 9 ani sa vanda hotelul la licitatie, insa fara succes. Pretul initial a fost de 32 de milioane de euro iar printre ofertanti au fost inclusiv firme controlate de George Copos sau Ion Tiriac. Licitatia a fost contestata si totul s-a blocat. Apoi s-a facut o noua incercare, de data aceasta cu un pret mai mic, 19 milioane euro dar nu s-au mai gasit cumparatori.

Hotelul Triumf, declarat momument istoric, a fost ridicat in 1935, de acelasi arhitect care a proiectat si Arcul de Triumf. Atunci cladirea era destinata functionarilor BNR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO