"Parlamentul Rusinii." Cateva sute de oameni au protestat la Universitate. Cine si-a facut aparitia la miting

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
protest

Cateva sute de persoane s-au adunat joi seara la fantana de la Universitate, unde si-au exprimat revolta impotriva Parlamentului.

Oamenii sunt revoltati de decizii laute de parlamentari saptamana aceasta. Senatul a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru de externe Titus Corlatean si a aprobat legea pensiilor speciale pentru alesii locali. Picatura care a umplu paharul se pare ca a fost dezincrimarea conflictului de interese in cazul alesilor care isi angajeaza propriile rude.

Protestatarii si-au dat intalnire, in jurul ore 18.00, in zona fantanilor de la Piata Universitatii. Cativa dintre ei afiseaza pancarte pe care este scris „Parlamentul Rusinii”. Unul dintre jandarmi il ia la intrebari pe unul dintre protestatari reprosandu-i ca nu are autorizatie de protest. Acesta ii raspunde ca nu protesteaza si ca nu a scandat nimic. Din multume se aude vocea unei femei: „Domnul jandarm, v-a trimis doamna Firea, cumva?”, relateaza news.ro.

„Parlamentul profita ca suntem topiti de caldura si (...) voteaza dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele, urmeaza superimunitatea avocatilor (...) au inchis dosarul diaspora referitor la organizarea dezastruoasa a votului pentru prezidentiale. Corlateanu e bine mersi, nici macar nu si-a dat demisia, ca sa nu uitam de faptul ca, in Romania este, in continuare, legal sa existe pe liste, la alegerile locale, persoane aflate in inchisoare”, se arata in mesajul de mobilizare postat pe Facebook inainte de organizarea protestului.

La protest au sosit si Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestil clasat pe locul al doilea pentru funtia de primar general al Capitalei dar si Clotilde Armand, candidatul aceleiasi formatiuni clasata pe locul al doilea pentru primaria Sectorului 1. ”Am venit aici, impreuna cu colegii mei, in semn de sprijin pentru acesta actiune de protest. Aceste probleme pot fi rezolvate pe doua cai: una civica, prin proteste care trebuie sa conduca la schimbare si o alta cale, formarea unei opozitii in fata cartelurilor care s-au format in Parlament”, a declarat Nincusor Dan.
 

Sursa foto: Hotnews

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO