DNA cere arestarea preventiva a primarului Tudor Pendiuc. Acesta ar fi luat legatura cu un suspect din dosarul de coruptie

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
Tudor Pendiuc

 DNA cere arestarea preventiva a primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, pentru ca, in timp ce era in arest la domiciliu, a incalcat interdictiile si a luat legatura cu o persoana cercetata in dosarul de coruptie in care este acuzat si edilul.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc, intrucat "a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu comunica cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, in sensul ca, in perioada 20.11.2014 - 01.12.2014, a luat legatura cu o persoana ce are calitatea procesuala de suspect".

DNA a cerut inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu arestarea preventiva si pentru omul de afaceri Constantin Scarlat, reprezentant al SC CNCD SA, pentru ca "a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu parasi imobilul fara permisiunea organului judiciar".

Tribunalul Bucuresti va judeca joi cererea de arestare preventiva a primarului Tudor Pendiuc si a lui Constantin Scarlat.

In acest dosar, in 7 noiembrie, Tribunal Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc si a lui Constantin Scarlat. In urma contestatiei, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in 19 noiembrie, ca Pendiuc si Scarlat sa stea in arest la domiciliu.

In timpul arestului la domiciliu, acestia trebuiau sa nu paraseasca locuintele fara permisiunea anchetatorilor, sa nu comunice cu ceilalti inculpati din dosar si cu martori, precum si sa se prezinte in fata procurorilor sau la instanta ori de cate ori sunt chemati.

In arest la domiciliu sunt si oamenii de afaceri Valentin Visoiu si Gheorghe Vasii, cercetati in dosarul de coruptie legat de atribuirea si prelungirea unui contract privind transportul public local.

Fiica primarului, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, si Florin Serban Barbu, sunt cercetati sub control judiciar.

Primarul Tudor Pendiuc este cercetat in acest dosar pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata (doua acte materiale), iar Elena Pendiuc, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO