DNA a declansat cercetari pentru descoperirea unor eventuale fraude comise la referendumul din iulie
Procurorii DNA efectueaza cercetari privind posibile fraude comise in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui din data de 29 iulie.
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta acestei institutii in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie 2012.", transmite DNA intr-un comunicat oficial.
"Avand in vedere stadiul cercetarilor, date suplimentare nu putem furniza in acest moment." - se mai arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.
DNA nu a precizat care sunt localitatile care au fost luate in vizor.
Judecatorii CCR, in sedinta. "Ar putea fi luata in discutie validarea/invalidarea referendumului"
Conform Mediafax, primarul comunei Dragotesti, Vili Pasare, a afirmat ca, incepand de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comuna sau i-au invitat pe alegatori la sediul Primariei pentru a-i intreba despre semnaturile pe care le-au dat pe tabelele in care s-a consemnat ca au votat. "Eram plecat de la Primarie in momentul in care secretara mi-a dat la telefon, un domn care s-a recomandat a fi procuror DNA de la Bucuresti. Mi-a cerut sprijinul pentru o ancheta care se face in comuna si, evident, i-am pus la dispozitie o incapere. Am delegat pe cineva de la urbanism care sa mearga cu dumnealor prin sat si timp de trei zile dumnealor au derulat ancheta respectiva", a spus Pasare.
Edilul din Dragotesti a declarat ca si el a fost chemat la audieri si intrebat daca isi recunoaste semnatura. "M-au chemat si pe mine si pe mama mea, ca amandoi am fost la vot si le-am confirmat ca sunt semnaturile noastre acolo pe tabele. Nu a fost nicio chestie in forta sau de intimidare, ceva de genul acesta, au fost, parerea mea, lucruri normale. Nu a trebuit sa scriu nimic, desi unii oamenii de prin sat, care au dorit, au dat si scris ca au fost la vot si ca semnatura le apartine", a mai spus Pasare.
La randul sau, primarul comunei Polovragi, Stefan Fasuescu, a declarat ca o echipa de anchetatori a fost prezenta in localitate la sfarsitul saptamanii trecute, fiind audiate mai multe persoane.
"Eu am fost in concediu, dar am inteles de la colegii de la Primarie ca au venit niste domni de la Bucuresti care au dorit sa verifice niste tabele cu semnaturi. Au fost pe la oameni, i-au intrebat daca au mers la vot, daca au semnat pe acele tabele si cam atat. Ce anume i-a interesat pe procurorii de la Bucuresti nu as putea sa va spun", a spus Fasuescu.
Liderul PDL Gorj, senatorul Ion Ruset, care este si secretar executiv adjunct al partidului la nivel national, a declarat ca organizatia pe care o conduce nu a depus vreo plangere la vreun Parchet pentru a fi declansata o asemenea cercetare. Acesta nu exclude insa posibilitatea ca organizatia centrala a PDL sa fi cerut astfel de verificari, filiala Gorj sesizand faptul ca din cei aproape 150.000 de alegatori care s-au prezentat la urne in 29 iulie, aproape 27.000 au votat pe liste suplimentare.
"Nu comentez actiunea procurorilor, dar nu exclud posibilitatea votului multiplu in Gorj. Am avut localitati precum Turburea unde au venit zeci de oameni din Dolj sa voteze si sigur nu erau turisti. De asemenea, la Scoarta veneau autocare cu locuitori din Strehaia pe care cineva zicea ca ii duce la munca in strainatate si trebuiau sa voteze aici la noi. Au fost probleme in acest sens", a spus seful PDL Gorj.
Senatorul Ion Ruset a mentionat ca filiala a trimis la Bucuresti listele electorale suplimentare, la fel ca toate celelalte organizatii ale PDL din tara. "In ziua votarii noi am facut doar intampinari si sesizari la 112, unele s-au si concretizat prin amenzi, dar, in schimb, am centralizat listele electorale suplimentare si le-am inaintat la nivel de Bucuresti, unde nu mai stiu ce s-a intamplat cu ele", a mai spus Ruset.
Sursa: Pro TV
Etichete: dna, traian basescu, referendum, frauda, coruptie, demitere,
Dată publicare:
14-08-2012 14:19