DNA a clasat dosarul în care şeful DGA Cătălin Ioniţă era acuzat de trafic de influență

Ultima actualizare: 26-09-2019 21:03
Chestorul Cătălin Ioniță
Pro TV

DNA a clasat dosarul în care șeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, chestorul Cătălin Ioniţă, a fost suspectat de trafic de influență, în legătură cu deținerea unui teren la marginea Bucureștiului.

Dosarul a fost clasat pe motiv ca fapta nu există.

Cătălin Ioniţă, fost șef al Poliției Române, era suspectat de trafic de influență și fals în declarații, în legătură cu un teren pe care îl deținea la marginea Bucureștiului.

În iulie 2018, procurorii DNA l-au acuzat pe Ioniță că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. 

"Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie", informa DNA în iulie 2018.

DNA anunță, joi, că partea din dosar legată de fals în declarații a fost declinată la Parchetul Curtii de Apel, după ce Ioniță ar fi trecut în declarația de avere din 2018 o suprafață de zece ori mai mică decat deținea in realitate. Chestorul a susținut că este vorba despre o greșeală de redactare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO