Panică într-un cartier din Suceava, după ce acoperișurile mai multor garaje au luat foc

Ultima actualizare: 26-09-2019 18:08

Acoperișurile mai multor garaje dintr-un cartier din Suceava au luat foc miercuri seară. Speriați de amploarea flăcărilor, locatarii au sunat la 112.

Pompierii au reușit să stingă incendiul după mai bine de trei ore de eforturi. Ancheta militarilor a dovedit că de vină ar fi niște muncitori care făceau reparații în zona.

Focul a pornit în urma lucrărilor de hidroizolație la acoperișurile garajelor, lipite unul de celălalt. Un muncitor neatent a provocat aprinderea stratului izolator de bitum, iar flăcările s-au extins foarte repede.

Locatarii au sărit să stingă focul, dar nu au reușit să facă față flăcărilor, care amenințau să ajungă la o pădurice din apropiere. 

Locatar: „Ei izolau cu o butelie cu flacăra și întindeau carton din ăla pe acoperiș. Or fi scăpat temperatura prea puternică și s-a dus focul. Atunci începuse și vântul. S-a dus ca benzina. Nu știu dacă a durat cinci minute și a cuprins 12 garaje”.

Locatar: „Ei nu și-au luat nicio măsură de precauție. Trebuiau să aibă cu ei bidoane cu apă și stingator”.

Flăcările au distrus parțial cele 12 garaje. Vestea bună este că mașinile din interior nu au fost afectate.

Marius Tauteanu, ISU Suceava: „Ardeau aproximativ 300 de metri de acoperiș la cele 12 garaje afectate. În fiecare garaj erau depozitate materiale combustibile: butelii, motorină, lacuri, vopseluri”.

Muncitorii din cauza cărora s-a produs incendiul ar putea fi obligați să plătească pagubele.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO