Distractie la un mall din Capitala. Copiii au putut calatori in spatiu, indrumati de primul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu

Ultima actualizare: 08-03-2015 10:41

Copiii fascinati de Cosmos pot face o calatorie de 45 de minute in spatiu.

Intr-un mall din Capitala s-a deschis vineri seara expozitia "Kids on the moon", unde pustii au invatat notiuni de baza din astronomie. Iar curajosii, echipati in astronauti, au pornit sa exploreze Universul. Indrumator le-a fost primul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu.

Multora dintre copii chiar le-ar placea sa devina astronauti.

Alesia- "Stiati ca noi purtam acele casti in spatiu ca pe acolo la Luna nu sunt copaci cum sunt la noi, ca la noi ne dau copacii sa putem respira.
Rep.- Si ai vrea sa mergi pe Luna?
Alesia- "Da. Tre sa ai si dintii sanatosi, dar n-are nimic daca ai doar o carie, ca te repara la dentist."

Dupa ce s-au echipat, pustii au invatat regulile si s-au aventurat in calatorie.

Altii, insa, au preferat sa ramana... pe Pamant. Victor: "Nu am curaj pentru spatiul cosmic ca e prea intuneric acolo."

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman, a fost cel care le-a vorbit micutilor despre spatiu.

"Ma bucur foarte mult ca sunt atrasi spre astfel de activitati pentru ca la scoala se invata tot mai putin despre Cosmos, o lume pe care o cunoastem tot mai bine, dar putem mult mai bine si o lume care este extrem de interesanta. A zbura in Cosmos va ajunge ceva obisnuit ca a zbura cu avionul", spune Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman.

Nu a avut insa prea mare succes tocmai cu propriul sau nepot. "Nu-mi place cu centrifuga aia care te roteste. As vrea sa zbor, sa fac o cladire care sa ajunga pana in spatiu", a spus Andrei Prunariu.

"Kids on the moon", expozitia dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani - este deschisa pana pe 30 martie, iar biletul costa 10 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO