Directorul unei banci de celule stem, "sef" si in traficul cu tesuturi

Ultima actualizare: 11-10-2012 13:30
celule

Patru persoane au fost trimise vineri in judecata de procurorii DIICOT pentru trafic de tesuturi si scoatere din tara de tesuturi si celule de origine umana. Unul dintre cei retinuti este director al unei Banci de Celule Stem.

Conform DIICOT, cei patru inculpati, Anastase Gabriel, Preda Constantin, Liseanu Nicoleta Lioara si Panduru Maria Georgiana mai sunt acuzati si de "constituirea unui grup infractional organizat".

Seful acestui grup era Anastase Gabriel, in calitate de director al unei societati care functiona sub denumirea de Stem Safe Epsilon – Banca de Celule Stem. Ei actionau pentru prelevarea de celule stem, pentru transplant, in vederea obtinerii unor beneficii financiare substantiale.

Mai exact, in perioada aprilie – septembrie 2010, prin distribuirea de pliante in spitale si clinici din Bucuresti, Calarasi si Targoviste sau prin intermediul internetului, cei patru traficanti au incheiat contracte cu 22 de persoane. Ei au pus la dispozitia victimelor kit-uri de recoltare a materialului biologic, in vederea recoltarii de celule stem, pentru care au primit sume cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei.

Celulele stem erau recoltate de la paciente la nastere, conform contractului incheiat si predate inculpatilor, fiind ulterior transportate, prin intermediul unei firme de curierat, in Madrid, Spania, pentru pastrare la o clinica de profil.

Creditul pentru recoltarea celulelor stem - o premiera in Romania

Toata aceasta activitate a fost desfasurata fara ca societatea lui Anastase Gabriel sa detina autorizatie speciala, emisa de Agentia Nationala de Transplant. Din acest motiv, nici modalitatile de recoltare, pastrare si transport a materialului biologic nu erau corespunzatoare, mai sustin procuorii DIICOT.

Nu ezitati sa recoltati celule stem la nasterea copilului

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO