DINU PATRICIU a murit in plin "razboi" de divort cu Dana. Promisiunea pe care le-a facut-o celor doua fiice

×
Codul embed a fost copiat

DINU PATRICIU a murit. Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit, marti, 19 august 2014, intr-un spital din Londra, la varsta de 64 de ani. Fiind bolnav si trecand printr-un transplant de ficat, afaceristul a fost parasit si de sotie.

DINU PATRICIU a murit. Omul de afaceri s-a luptat, mai mult de un an, cu sotia sa, Dana, pentru averea estimata la 2,3 miliarde de euro, dupa ce aceasta a cerut partajul. Insa, judecatorii din Buftea, la ultimul termen, nu rezolvasera inca disputa, inainte de decesul lui Dinu Patriciu, un nou termen fiind programat pentru data de 24 septembrie 2014.

"Nu e nicio legatura intre viata privata a cuiva si afacerile lui", declara in 1996 Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu facea aceasta declarati in urma cu aproape 9 ani, pe vremea cand candida la postul de primar general al Capitalei. Toata viata a incercat sa separe afacerile de viata personala si uneori a reusit. Alteori divorturile l-au lasat cu conturile mult mai goale. In urma cu aproape 22 de ani, s-a despartit de prima sotie, Sabina, cea care ii daruise doua fete: pe Maria, acum in varsta de 27 de ani, si pe Ana, de 31 de ani. A ramas totusi aproape de ele, chiar daca s-au mutat cu mama lor in Canada si a incercat mereu sa le invete sa se descurce singure.

Citește și
dinu patriciu
Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu. Motivele pentru care judecatorii au respins cererea de divort
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ana Patriciu, in anul 1996: "Incerc sa-mi traiesc viata, chiar daca sunt fata lui. Lucrez de la 17 ani. Am fost vanzatoare si barman... E usor sa dai un telefon si sa spui: "Tati, da-mi bani dar..."

Dinu Patriciu a avut grija ca fetele lui sa invete la cele mai bune scoli din Europa. Ana a terminat universitatea in Elvetia, iar pe Maria a trimis-o la studii in Paris. Chiar daca a avut grija sa nu le lipseasca nimic, ar fi facut cu ele si un pact

Dinu Patriciu: "Le-am invatat sa-si traiasca propria viata si am un contract cu ele: daca la 30 de ani nu castiga fiecare cate 150.000 $ pe an, prin propriile puteri, nu mostenesc nimic. Totul va ramane unei fundatii!"

Faptul ca banii nu erau pe primul loc in sufletul lui Patriciu e confirmat si de unul din cei mai apropiati membrii ai familiei.

Petre Roman, finul lui Dinu Patriciu: "El mi-a fost nas de cununie, m-am casatorit in casa lui si tot el este cel care mi-a botezat baietelul, pe Petrisor. Nu era un om al banului, cum s-a spus. Pe el il interesau afacerile, intreprinderea in sine si nu banii."

Cu Dana, Dinu Patriciu a fost casatorit 18 ani, insa ultimii sase i-au trait separat. Asa ca despartirea lor era iminenta, sustin apropiatii cuplului. Doamna s-a mutat in vila familiei din Caraibe.

DIVORTUL DE DANA PATRICIU

Divortul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat in februarie 2013 la Judecatoria Sectorului 1 si a avut, pana sa fie mutat la Buftea, 14 termene. In paralel, la Judecatoria Sectorului 1, se dezbatea partajul sotilor Patriciu, in care Dana Patriciu a cerut jumatate din avere.

Dana Patriciu a cerut, in decembrie 2012, partajul, spunand ca Dinu Patriciu nu mai are discenarmant si ar fi instrainat anumite bunuri. Casatorit cu Dana Patriciu din 1994, omul de afaceri a spus ca sotia lui a ales scandalul public pentru a-i face rau.

"Sotia mea ales calea judecatii pentru obtinerea separatiei de bunuri, a scandalului public, a mesajelor prefacute de ingrijorare, stiind ca toate acestea nu imi pot face decat rau", spunea Dinu Patriciu, in februarie 2013.

Acuzatii grave in razboiul dintre sotii Patriciu

Printre altele, sotia l-a trimis pe Dinu Patriciu la psihiatru, pentru a dovedi ca nu are discernamant si a cerut sa fie declarata oficiala tutorele omului de afaceri. In ciuda cererii depuse pentru a fi tutore, Dana Patriciu nu s-a mai prezentat la audierile ulterioare in acest sens. In ceea ce priveste expertiza psihiatrica, Dinu Patriciu nu a fost constrans sa o faca, totul fiind la latitudinea sa.

Dana Patriciu a spus ca a decis sa puna capat acestui mariaj pentru ca se simtea umilita. 'Am fost lasata sa ma descurc fara niciun venit, locuind intr-un apartament de doua camere inchiriat, pe care il platesc din pensia mea de arhitect din Romania si din sumele cu care ma ajuta fiul meu, pentru ca sotul meu a ales sa inchida toate cardurile pe care le foloseam si a exercitat toate presiunile posibile asupra mea pentru a ma convinge sa dispar fara nicio pretentie, ca si cum nu as fi existat vreodata', spunea femeia.

Dupa ce a decis sa se desparta si in acte, Dinu Patriciu i-a reprosat nevestei ca nu i-a fost alaturi in momentele de cumpana, in special atunci cand a fost grav blonav. Ba chiar ca ar fi preocupat-o doar cum o sa se imparta averea. Dana Patriciu i-a raspuns omului de afaceri afirmand ca: ''El mi-a luat dreptul de a avea grija de el, iar a invoca prin aceasta cerere faptul ca nu l-am vizitat si nu am luat legatura cu el apare ca un gest de o fatarnicie si cruzime greu de imaginat de la cel care a fost odata partenerul meu de viata, un om pe care l-am iubit, admirat si respectat din tot sufletul''.

Dinu Patriciu, in clasamentul celor mai bogati romani

Ani la randul, Dinu Patriciu a figurat in topul celor mai bogati romani, fiind cotat chiar si pe primul locDinu Patriciu a absolvit Facultatea de Arhitectura insa dupa revolutie s-a implicat in afacerile cu petrol. El a fost si proprietarul primei firme private din 1990.

Opt ani mai tarziu, dupa mai multe afaceri cu produse petroliere, Dinu Patriciu a achizitionat compania Rompetrol al carui presedinte si director general a fost chiar si dupa ce, in 2007 a vandut 75 la suta din actiuni companiei KazMunaiGaz din Kazahstan pentru 2,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi ajuns astfel la 3,4 miliarde de dolari.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Dinu Patriciu a murit intr-un spital din Londra. Boala care l-a ucis a avut o evolutie exploziva in ultimele 6 luni
Dinu Patriciu a murit intr-un spital din Londra. Boala care l-a ucis a avut o evolutie exploziva in ultimele 6 luni

DINU PATRICIU, arhitect, politician si om de afaceri de succes, care ani de-a randul a fost cel mai bogat roman a murit intr-un spital din Londra.

Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu. Motivele pentru care judecatorii au respins cererea de divort
Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu. Motivele pentru care judecatorii au respins cererea de divort

Omul de afaceri Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu, dupa ce Judecatoria Buftea a admis, joi, o cerere prin care aceasta reclama faptul ca sotul sau nu a sustinut cererea de divort, decizia instantei nefiind insa definitiva.

In plin proces de divort, Dinu Patriciu a ramas fara avocati.L-ar fi parasit din cauza unor restante
In plin proces de divort, Dinu Patriciu a ramas fara avocati.L-ar fi parasit din cauza unor restante

 Divortul lui Dinu Patriciu se complica. Chiar in ziua in care miliardarul trebuia sa le spuna judecatorilor motivele care au dus la esecul mariajului cu sotia sa Dana, omul de afaceri a fost abandonat de proprii avocati.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.