Dinel Nutu, fost Staicu, s-ar afla in Ungaria

Ultima actualizare: 23-07-2012 06:27

Dinel Staicu, sau mai bine zis Dinel Nutu, a fost dat in urmarire internationala si este cautat prin Interpol. Potrivit unor persoane din anturajul controversatului om de afaceri, fostul patron al Universitatii Craiova s-ar afla in Ungaria.

Informatia este verificata de achetatori.

Pe 1 aprilie, conform datelor anchetatorilor, Dinel Staicu a primit un buletin nou si o identitate noua. A preluat numele actualei sotii si il cheama Dinel Nutu. Asa ca anchetatorii au schimbat mandatul pe noul nume si l-au dat in urmarire.

"Cand am aflat ca a facut demers sa-si schimbe numele, ne-am gandit ca ar incerca sa se sustraga pedepsei si cercetarii si am cerut interdictia de a parasi tara. Judecatorul a considerat insa ca legea prevede asta doar daca el isi schimba domiciliul", a declarat Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA.

Lui Staicu i s-a mai deschis un dosar de frauda la Societatea Nationala de Transport gaz Medias.

"Cu ajutorul directorului general de atunci al Transgaz Medias ar fi introdus fraudulos in circuitul financiar dintre societatile nationale transportatoare si beneficiare de gaz natural patru firme private controlate de el. Apoi ilegal s-a virat in contul societatilor peste 5 milioane de euro. Bani publici", a mai spus purtatorul de cuvant al DNA.

Se pare ca au folosit banii ca sa isi ia actiuni la SIF Oltenia.

Prejudiciul total de la Medias este de 11 milioane de euro. Dinel, insa, a facut avere inca de pe vremea comunismului, iar dupa '89 a strans si mai mult, pana la 400 de milioane de euro.

A fost patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, detine o televiziune in Craiova si o locuinta la Constanta. Dupa spusele unor cunoscuti ar avea si 4 kilometri de plaja privata la Dunare.

Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul BIR

Cititi si:

Cutremur de 7,4 in Japonia

Atentie! De maine se strica rau vremea. Prognoza pana luni

Alerta pe Glob. Gheata de la Polul Nord se va topi in intregime

Taxa auto din 2008 este ilegala, a decis Curtea Europeana de Justitie

Eva Longoria, cu sanul la vedere. Audienta lui Letterman a crescut. VIDEO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO