Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul BIR

Ultima actualizare: 06-07-2012 12:36
Dinel Staicu

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), majorand astfel pedeapsa de patru ani de inchisoare primita de acesta la Judecatoria Sectorului 4.

 Tot la 12 ani de inchisoare a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecatoria Sectorului 4 acesta primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.

Alaturi de acesit au primit pedepse de cate sase ani de inchisoare cu executare Radian Raceala si Viorica Dutu, Tribunalul Bucuresti majorand astfel pedepsele de trei ani de inchisoare cu suspendare aplicate de instanta de fond.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva, putand fi contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Staicu a fost trimis in judecata in noiembrie 2006, de catre Directia Nationala Anticoruptie, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obtinuti fraudulos de la BIR Staicu a cumparat actiuni la SIF Oltenia, in valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societati pe care le controla. Staicu a fost numit in conducerea SIF Oltenia in 2006, inlocuindu-l in functia de presedinte-director general pe Vasile Salapa.

Ca urmare a trimiterii in judecata, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a solicitat CA al SIF Oltenia sa convoace AGA, iar actionarii sa decida daca il mentin pe Staicu in functiile de conducere. Actionarii SIF Oltenia au hotarat in august 2008 ca Staicu sa ramana la conducerea societatii pana cand instanta de judecata va emite o hotarare definitiva.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO