Atentie! De astazi se strica vremea. Prognoza pana luni

Ultima actualizare: 05-09-2012 13:27
Vremea se raceste accentuat...
Atentie! De astazi se strica vremea. Prognoza pana...

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca in intervalul 8 aprilie, ora 02:00 - 10 aprilie, ora 22:00 vremea se va raci considerabil in toate regiunile. De asemenea se vor face simtite si intensificarile vantului.

In intervalul mentionat, vantul se va intensifica in toate regiunile si vitezele vor depasi local 60 - 65 kilometri/ora la rafala, iar pe crestele montane 100 de kilometri/ora.

In acelasi interval vremea se va raci treptat, mai accentuat in jumatatea nordica a tarii, anunta ANM.

Se strica iar vremea. Ninsori la munte in weekend. In restul tarii ploua

VINERI, 8 APRILIE

Vremea se va raci, indeosebi in jumatatea de nord a tarii. Cerul va avea innorari temporare si va ploua local in nordul, centrul si estul tarii, precum si la munte, mai ales in prima parte a zilei si din nou noaptea. Pe crestele montane, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil si conditiile de ploaie vor fi reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 7 grade. Presiunea atmosferica va creste usor in prima parte a intervalului, apoi va scadea.

In Dobrogea vantul se inteteste si va ploua, mai ales in prima parte a zilei. Temperaturile scad usor fata de joi. Se racoreste si mai sus, in Muntenia si sudul Moldovei. Mai vin ceva ploi dimineata si din nou, dupa lasarea noptii.

In Bucovina si in nordul Moldovei gasim atmosfera cam inchisa, vant nervos si ploi locale. La amiaza nu se vor inregistra mai mult de 14 grade.

In Transilvania nordica si in Maramures se raceste transant. Vantul continua sa prezinte intensificari si mai apar cativa stropi de ploaie. In vestul tarii nu prea sunt semne de ploaie. Si aici se inteteste vantul, dar temperaturile scad mai putin.

In zonele centrale atmosfera se anunta agitata din pricina vantului, care va depasi 60-65 km/h. In sud-vest gasim soare cu nori si temperaturi placute, insa si aici vantul va avea unele porniri.

Nici sudul tarii nu scapa de vant. Dimineata aduce ploi trecatoare, iar la amiaza se vor inregistra 19-20 de grade.

Si in Bucuresti se inteteste vantul, iar in primele ore ale zilei, apar conditii de ploaie slaba. Maxima, in usoara scadere, se opreste la 18-19 grade, iar sambata dimineata se vor inregistra in jur de 6 grade.

La munte vremea se raceste, mai ales in masivele nordice. Va ploua, indeosebi in Carpatii Orientali, iar pe creste mai sunt posibile ninsori si lapovita. Vantul va sufla tare, cu viteze ce vor depasi local 60 km/h, iar izolat chiar 100 km/h.

SAMBATA

Cerul va avea innorari temporare in nordul, centrul si estul teritoriului, unde local va ploua. In celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. In zona de munte, iar noaptea si in regiunile nordice, vor fi precipitatii mixte. Vantul va continua sa prezinte intensificari in toata tara, pana la tare pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 6 grade. Presiunea atmosferica va creste.

DUMINICA

Vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta data, in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorari si local ploi slabe in nordul, centrul si estul tarii. In zona de munte si, trecator, in nordul Moldovei, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla moderat si cu intensificari locale, mai ales in cursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 6 grade, posibil usor mai coborate in depresiuni.

LUNI

Vremea se va mentine mai rece decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi slabe, local in nordul si nord-estul tarii si izolat in rest. In zona de munte vor fi si lapovite sau ninsori. Vantul va mai prezenta unele intensificari in regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 6 grade, mai coborate in depresiuni, unde se va produce bruma.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO