Deținut prins că făcea țuică în penitenciar. Cum a fost sancționat

Ultima actualizare: 28-12-2021 12:27
Tuica
Shutterstock

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Iași care încerca să facă țuică în celulă a primit sancţiunea maximă posibilă după gratii: 10 zile de izolare, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul se afla după gratii din 2018, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie şi ultraj. Pe 4 iunie 2021, în timpul unei percheziţii efectuate în celula acestuia au fost descoperite 8 bidoane de plastic, pline cu fructe fermentate. Deținutul a recunoscut că bidoanele îi aparțineau și că pusese fructe la fermentate pentru a face țuică.

Introducerea, producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice sunt interzise în penitenciare. Ca urmare, bărbatul a fost sancţionat cu 10 zile de izolare, regim în care deţinutul este închis singur în celulă, având dreptul doar la o oră de plimbare pe zi.

Deţinutul a contestat decizia judecătorului delegat pe lângă penitenciar, susţinând că afecţiunile psihice de care suferă nu îi permit regimul de izolare. Potrivit magistraților, însă, sancțiunea fusese avizată de medicul penitenciarului. Prin urmare judecătorii au respins contestaţia ca nefondată, iar bărbatul va trebuie să achite şi suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO