Detalii cutremurătoare în cazul băiatului de 8 ani, ucis de tatăl său. Copilul i-ar fi cerut „să ajungă în Rai”

Ultima actualizare: 29-07-2020 19:42

Apar detalii cutremurătoare în cazul băiețelului de opt ani din Cluj, ucis de tatăl său.

Legiștii spun că cel mic a fost omorât cu cel puțin 48 de ore înainte să îi fie găsit trupul, într-o mașină abandonată. Tatăl a fost prins și a recunoscut fapta.

Potrivit unor surse din anchetă, în primele secunde după capturare ar fi spus că băiatul i-ar fi cerut „să ajungă în Rai". Procurorii îl vor audia pe suspect abia după ce va fi externat din spital, unde a fost dus. Ar fi vrut să se omoare.

Mama băiatului - fosta soție a suspectului - este încă în stare de șoc. A avut nevoie de îngrijiri medicale. Femeia nu poate înțelege ce s-a petrecut in mintea omului cu care și-a împărțit traiul atâția ani.

Pe de altă parte, tot ea vorbește despre reacții de teamă ale copilului, atunci când venea vorba despre bărbat.

Mama copilului: „Nu inteleg de ce, pentru ca eu nu i-am interzis relația cu copilul, nu am interzis sa se întâlnească cu copilul. L-am lăsat să se vadă chiar mai mult decât ar fi trebuit. Nu pot să înțeleg. O fire psihic agresiv, foarte dominant, dictator, numai el face bine, numai el știe bine, numai el poate sa aibă grijă de copil, numai el poate să îl îmbrace, numai el poate să îi dea de mâncare. Copilul de multe ori plângea: „Să nu îi spunem asta lui tati, că mă ceartă foarte urât. O relație bolnavă cu copilul. Nu ața îți iubești copilul, nu așa educi un copil.”

Marți seară, după mai bine de șapte ore de căutări, barbatul de 46 de ani a fost gasit sub un pod. Un adolescent l-a zărit în localitatea Filea de Jos și imediat a avertizat patrula de poliție din zonă.

Martor: „L-am văzut și am rămas vreo 10 secunde așa, nu mai știam ce să zic. După am strigat și prima mașină a mers repede la el și i-a pus pistolul la cap.”

Vecină: „De trei ori au fost mașinile până acolo la noi. Am auzit că, aici, sub pod, l-a găsit. L-au căutat pe toate dealurile aici.”

Vecină: „Așa ceva, Doamne fereste, să omori un copil de opt ani.”

Bărbatul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Judetean de Urgență Cluj-Napoca. Era conștient, însă nu a schițat niciun gest.

Potrivit anchetatorilor, tatăl și-ar fi recunocut oribila faptă.

Reporter: „A încercat să-ți ia viața?”

Gabriel Secară, comisar-șef: „Da, a încercat.”

Reporter: „E posibil ca băiețelul să fi fost omorât cu câteva ore înainte, chiar zile?”

Gabriel Secară, comisar-șef: „Da. E o anchetă. În faza de anchetă nu putem da mai multe detalii.”

Reporter: „A recunoscut fapta?”

Gabriel Secară, comisar-șef: „Da."

Bărbatul are mai multe răni pe corp și a fost preluat de medici. Acesta are nevoie de îngrijiri medicale, însă este stabil. În tot acest timp este păzit de polițiști, iar atunci când starea lui de sănătate va permite, va ajunge în fața anchetatorilor, pentru audieri.

Medicii legiști spun că baiatelul a fost ucis cu cel puțin 48 de ore înainte de descoperirea cadavrului.

Psihologii spun că, după ce ar fi comis crima, bărbatul ar fi intrat într-o fază de negare.

Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală: „Mai ales atunci când crima s-a făcut împotriva unei persoane foarte apropiate, cum e situația între un tată și un copil și relația este apropiată, să nu accepte agresorul faptul că a comis omorul. Te comporți ca și când acea faptă nu a avut loc. S-a trezit cumva la realitatea pe care n-o mai putea nega."

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar ancheta este acum în plină desfășurare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO