Descoperire uluitoare în Turnu Severin. Ce au găsit arheologii care căutau vestigii lângă podul lui Traian
Descoperire macabră făcută de arheologi, în Drobeta Turnu Severin. În timp ce căutau vestigii lângă piciorul podului construit peste Dunăre de Apolodor din Damasc, au dat peste rămășițe umane.
Nu antice, așa cum ne-am aștepta. Ar fi vorba depre osemintele unei femei care a fost îngropată în zonă la începutul anilor 2000.
Criminaliștii au preluat cazul și încearcă să dezlege misterul.
Indiciile care i-au făcut pe arheologi să realizeze că rămășițele nu sunt din Antichitate
La început, arheologii au crezut că au descoperit fragmente osoase din Antichitate. Dar anumite indicii i-au făcut să își schimbe repede părerea.
Victor Bunoiu, muzeograf Muzeul Porților de Fier: „Am descoperit haine care nu erau putrezite.”
Doinița Chircu, director Muzeul Porților de Fier: „Rămășițe umane cu elemente de îmbrăcăminte. La momentul la care eu am văzut era o parte din lenjerie intimă, dar apoi s-au mai descoperit, continuând să scoată probele, și alte piese vestimentare.”
În afară de haine, arheologii au descoperit peste fragmentele osoase plăci de beton, care nu aveau cum să provină din perioada romană.
Ioana Neagoe, arheolog: „Este vorba despre două plăci de ciment care proveneau clar dintr-o alee din cadrul muzeului și o bordură. Au fost scoase și aruncate peste respectivul cadavru.”
Poziția scheletului a ridicat suspiciuni
O parte dintr-un zid roman a fost spart pentru a face loc cadavrului. Și poziția scheletului a ridicat suspiciuni, încă de la început.
Ioana Neagoe, arheolog: „Cadavrul este aruncat, craniul înspre est este la nivel inferior, iar picioarele, noi am măsurat prima dată părți inferioare din picior, tibia și peroneul, erau partea superioară.”
Resturile de haine și fragmentele osoase au fost ridicate de criminaliști.
Corina Moraru, IPJ Mehedinți: „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii uciderii din culpă. Se vor face toate verificările necesare pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor.”
Deocamdată săpăturile arheologilor au fost oprite. În cazul în care vremea se va înrăutăți, vor mai fi reluate abia la primăvară.