Descinderi in casele unor asa-zise vrajitoare din Ploiesti. Cum ademeneau clientii, pe care apoi ii amenintau
Actiune de amploare la Ploiesti unde 80 de politisti si jandarmi au descins in casele mai multor asa-zise vrajitoare si tamaduitoare. Sunt vizate 12 persoane acuzate ca ar fi inselat si santajat 30 de victime din tara si din strainatate.
Peste 80 de politisti si jandarmi din Ploiesti au descins miercuri in casele mai multor "asa-zise vrajitoare" si tamaduitoare. 12 persoane, care fac parte din doua clanuri interlope cunoscute in judetul Prahova, sunt acuzate ca ar fi inselat si santajat cu peste 200 de mii de lei zeci de persoane din tara si din strainatate.
Victimele erau racolate telefonic sau prin intermediul unor anunturi online. Cei care refuzau sa plateasca ar fi fost amenintati ca persoane apropiate lor vor muri sau vor avea de suferit. Pana acum, cinci suspecti au fost retinuti.
Cei vizitati de politie fac parte din clanurile interlope Zantreanu si Mantu. Acestia postatu anunturi pe internet sau la mica publicitate si se recomandau drept clarvazatori, prezicatori, ghicitori in carti, tamaduitori de boli si dezlegatori de blesteme. Pandeau creduli din toata Europa, dar mai ales din Spania si Italia.
Inselaciunile de care suspectii sunt acuzati acopera o gama larga: rezolvarea problemelor in cuplu, a celor de sanatate, dezlegarea vrajilor, promovarea la serviciu, divorturi, castiguri la loterie sau alungarea spiritelor rele.
Curand au inceput sa apara si doritori, atat din tara cat si din strainatate, care au acceptat sa le dea bani -nu putini- tamaduitoarelor. La inceput taxa nu depasea 200 de euro. Tariful crestea insa exponential cu fiecare sedinta, astfel ca ajungea rapid la mii de euro. Cand clientul refuza sa mai plateasca, incepeau amenintarile cu moartea si santajul."
Surse din ancheta spun ca o femeie a platit initial 300 de lei pentru o vraja de noroc in dragoste apoi, speriata de ce a urmat, a ajuns sa le dea vrajitoarelor 3500 de euro.
Ralca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: "Erau amenintate cu faptul ca persoane apropiate lor ar fi avut probleme de sanatate sau chiar ar fi decedat."
Potrivit procurorilor, suspectii si-au inceput activitatea in ianuarie si au la activ cel putin 30 de victime. Sumele incasate de la acestea depasesc 200 de mii de lei.