DNA cere aviz pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban

×
Codul embed a fost copiat

Directia Nationala Anticoruptie cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenta.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie.

"Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale fata de suspect si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca in luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat in Parlamentul Romaniei, a promis unui denuntator, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv in doua transe, ca va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca acesta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie", arata procurorii anticoruptie.

Potrivit DNA, cercetarea in libertate a deputatului Titi Holban ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia acestuia si natura faptelor de care este acuzat.

"In acest sens, trebuie avuta in vedere modalitatea savarsirii faptelor si rezonanta acestora, astfel incat luarea masurii preventive este necesara pentru a elimina temerea ca organele judiciare nu reactioneaza eficient impotriva unor persoane invinuite de savarsirea unor infractiuni de o gravitate deosebita. Cercetarea unor asemenea persoane in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia inculpatului si natura faptelor de care este acuzat", motiveaza procurorii anticoruptie cererea avizului din partea Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Holban.

Citește și
Florin Popescu
Deputatul Florin Popescu a scapat pentru moment de arest. Lista parlamentarilor APARATI prin vot de colegi
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

DNA: Deputatul Titi Holban a primit 10.000 de euro spunand ca va interveni pentru ca o firma sa nu fie sanctionata

Deputatul UNPR Titi Holban a fost audiat luni aseara de procurorii DNA. El este acuzat ca ar fi cerut si primit 15 mii de euro - bani pentru interventii in favoarea unor persoane aflate in vizorul ANAF.  Titi Holban le-ar fi promis oamenilor ca va interveni pe langa functionari, ca sa scape de amenzi.

Reporter: “Cati bani ati luat? Pentru ce trebuia sa interveniti?
Avocat: “Vom lamuri situatia in zilele urmatoare

Cand oamenii au vazut ca deputatul nu le rezolva problemele, i-au cerut banii inapoi. Pentru ca nu ar fi primit nimic, l-au reclamat la DNA. Titi Holban a stat luni seara pret de cateva ore la audieri si la final a fost lasat sa plece acasa. Procurorii nu pot lua o masura privind retinerea lui, pana cand Camera deputatilor nu se pronunta asupra imunitatii parlamentarului.

Conform DNA, deputatul Titi Holban a primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influenta.

"In luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denuntator ca, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv, in doua transe, va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca aceasta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie", au scris procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Procurorii i-au adus luni la cunostinta deputatului Titi Holban calitatea procesuala si acuzatiile.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca, dupa un timp, deputatul le spunea persoanelor respective ca a amanat interventia pentru ca acestea sa scape de amenzi. Nemultumiti ca Holban nu le rezolvat problemele cu Fiscul, cei care i-ar fi dat bani i-au cerut ulterior acestuia sa le inapoieze sumele. intrucat acest lucru nu s-a intamplat, deputatul a fost reclamat la DNA, au mai spus aceleasi surse.

Titi Holban se afla la al doilea mandat in Parlament. El a fost membru PNL pana in martie 2014, cand s-a mutat la UNPR.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Liderul PDL Timis si doi deputati democrat-liberali, urmariti penal de DNA
Liderul PDL Timis si doi deputati democrat-liberali, urmariti penal de DNA

Constantin Ostaficiuc, fost sef al CJ, liderul PDL Timisoara, deputatul Cornel Samartinean, fost director al Aeroportului Timisoara, si deputatul PDL Alin Popoviciu sunt urmariti penal de DNA intr-un dosar privind inchirierea unor spatii la aeroport.

Deputatul Florin Popescu a scapat pentru moment de arest. Lista parlamentarilor APARATI prin vot de colegi
Deputatul Florin Popescu a scapat pentru moment de arest. Lista parlamentarilor APARATI prin vot de colegi

Pe Florin Popescu l-au ajutat, marti, colegii sai parlamentari, care nu au venit la munca pentru a vota solicitarea procurorilor.

Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la inchisoare cu executare
Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la inchisoare cu executare

 Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.