Deputatul Mihail Boldea ramane in arest. Judecatorii i-au respins recursul
Mihail Boldea ramane in arest, dupa ce completul de cinci judecatori al instantei supreme i-a respins, luni, ca nefondat recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de inselaciune.
Decizia completului de cinci judecatori al instantei supreme este definitiva, astfel ca deputatul Mihail Boldea va fi cercetat in continuare in arest preventiv.
Deputatul Mihail Boldea le-a cerut judecatorilor sa nu-l trimita inapoi "in celula aia de patru metri patrati", alaturi de "un asasin, un proxenet si un traficant de droguri".
Mihail Boldea, deputatul plecat in Kenya ca un om liber si adus in tara sub escorta, a incercat din rasputeri sa-i convinga pe judecatori ca este nevinovat si trebuie eliberat din arest.
De profesie avocat, parlamentarul este acuzat ca face parte dintr-o mafie imobiliara care ar fi pus mana pe cateva proprietati din Galati in baza unor acte false. Paguba trece de un milion de euro.
"Am fost terfelit si o spun cu mare responsabilitate, viata mea sociala, profesionala, politica este zero. Sunt victima unei telejustitii, a presiunii create de mediul politic, de mass-media care au dorit rastignirea mea", a declarat parlamentarul Mihail Boldea in fata instantei care trebuie sa hotarasca daca il lasa in libertate.
Multe dintre faptele pentru care este acuzat s-ar fi prescris, iar in altele s-a decis neinceperea urmaririi penale, a mai spus deputatul.
Mihail Boldea a anuntat ca este pentru prima data cand da o declaratie in acest dosar in care este acuzat de inselaciune si aderare la un grup organizat. Acuzatiile sunt grave: 9 imobile ce au apartinut statului au ajuns in proprietatea unor indivizi care nu ar fi avut documente legale pentru ele. Parlamentarul a vorbit ore in sir in fata instantei despre fiecare caz in parte. El sustine ca este nevinovat si ca nu a avut legatura cu falsurile.
De exemplu, casa din strada Tunelului numarul 95 ar fi fost obtinuta in baza unei hotarari judecatoresti false pe care Boldea ar fi planuit-o cu un individ pe nume Tanase. Deputatul spune ca nu are legatura cu acest caz. El sustine ca Tanase a declarat in fata procurorilor anticoruptie ca avocata Carare i-a cerut sa faca falsul, adica sotia procurorului care il cerceteaza pe Boldea. Dupa aceea, parlamentarul ar fi fost cel vanat.
In acelasi timp, Mihail Boldea a recunoscut ca in cazul unei proprietati, era nevoie de obtinerea unei adeverinte de la Arhivele Nationale. El afirma ca a fost ajutat de un coleg senator sa faca rost de ea. In schimbul obtinerii acestui act, proprietarul l-ar fi platit cu 15.000 de euro.
Potrivit DIICOT, gruparea din care ar fi facut parte si politicianul ar fi pus mana pe mai multe imobile din Galati, folosindu-se de documente falsificate. Prejudiciul, afirma anchetatorii care au obtinut arestarea in lipsa a parlamentarului, dar si a sase dintre suspecti, depaseste un milion de euro.