Decizie definitiva in cazul Nelu Iordache. Omul de afaceri inchis de 17 luni va fi judecat la domiciliu

07-05-2014 21:07


Nelu Iordache

Omul de afaceri Nelu Iordache, aflat in detentie de circa un an si cinci luni, va fi judecat in stare de arest la domiciliu, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti.

Nelu Iordache este judecat in dosarul in care este acuzat ca a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nadlac-Arad, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea de inlocuire a masurii preventive, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere in mai multe randuri. Iordache se afla in arest din 2 decembrie 2012. In 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Iordache pentru schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (61 de acte materiale), utilizarea cu rea-credinta a creditului societatii, in forma continuata (trei acte materiale), delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (136 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (20 acte materiale de instigare si sapte de autorat), fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (35 de acte materiale, din care 20 de acte materiale de autorat si 15 acte materiale de instigare), doua infractiuni de spalare de bani, in forma continuata, doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, dintre care una in forma continuata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO