De vineri vremea se imbunatateste, iar pe litoral se anunta pana la 30 de grade. Prognoza meteo pana luni

Ultima actualizare: 03-08-2014 07:07

De vineri situatia se va ameliora, din punct de vedere meteorologic, insa codurile vor continua sa acopere unele judete, pana la ora 21:00. In Caras Severin, Mehedinti si Dolj se vor acumula 50 de litri pe metrul patrat si, izolat, peste 70L/mp.

Vremea in Europa

Presiunea atmosferica incepe sa creasca dinspre nord-est, in nord si in est, iar la finalul saptamanii va creste in vest si in centru. Norii acopera suprafete importante din jumatatea estica iar de vineri, prin nord-vest va incepe sa patrunda un nou val de ploi. Aerul cald va acoperi majoritatea regiunilor, dar va exista si o patrundere de aer ceva mai rece, care va acoperi nord-vestul si vestul.

La noi, vremea va fi foarte calda si chiar caniculara. Vantul va ajunge la viteze mai mari, de peste 70Km/h in nord-vest, dar si in zonele cu instabilitate accentuata.

Joi noapte, in sud-vest, aversele vor aduce cantitati mari de apa, de 20L/mp si izolat de peste 30L/mp, in conditiile in care aici a plouat mult si pe timpul zilei. Din nou, cel mai mult va ploua in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj. Vor fi si fulgere, intensificari ale vantului si conditii de grindina, iar dimineata vom avea intre 8 si 22 de grade Celsius.

Vineri, dupa pranz, vor fi unele innorari si probabil cateva averse, pe suprafete mici, in Banat, in Crisana, in Oltenia si la munte. Cresc sansele de grindina, iar vantul va fi ceva mai nervos in sud-est. Temperaturile maxime vor fi de la 28 la 34 de grade, iar in est indicele de confort termic poate atinge pragul critic de 80 de unitati.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa, iar cerul variabil. Vineri dimineata se vor inregistra 18 grade, iar la amiaza vom avea 33 de grade.

Vremea la munte

Va mai ploua putin si in regiunile montane. In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali ar putea sa apara cateva ploi scurte de vara, in rest vremea va fi in general frumoasa.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi frumoasa, dar foarte calda. Disconfortul termic va fi accentuat, in aer se vor inregistra pana la 30 de grade, iar apa marii va avea in jur de 26 de grade.


Prognoza meteo pe trei zile

Sambata seara va ploua in Moldova, in Transilvania, in Moldova si la munte. Duminica va ploua la deal, la munte, iar noaptea in vest, iar luni in vest, in nord-vest si la munte. Vor fi maxime caniculare mai ales in zonele de campie din est si din sud.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO