De peste 20 de ani, o camera de garda nu a primit atatea victime impuscate cu glont. VIDEO

Dată publicare: 06-03-2012 22:31
Dată actualizare: 21-08-2012 21:29


In afara celor doua vieti, curmate intr-o clipa, alte sase familii sufera din cauza agresorului din frizerie. Trei victime, impuscate in abdomen si in membre, au ajuns la spitalele Floreasca si Elias direct in sala de operatie.

Pentru personalul nostru de urgenta, evenimentul de luni a fost o nedorita premiera. De peste doua decenii nu au mai fost primite simultan, in nicio camera de garda din tara, atatea victime prin impuscare cu glont.

Totul s-a incadrat, de fapt, intr-o situatie clasica de conflict armat cu victime multiple. Si chiar protocolul impune ca ranitii sa fie impartiti intre mai multe spitale, asa cum s-a procedat luni seara.

Cat despre tratamentul in sine, medicii nostri au intervenit pentru extragerea gloantelor, care nu sunt nici pe departe operatii de rutina.

La Spitalul de Urgenta Floreasca au fost aduse in numai o jumatate de ora trei raniti: doua femei si un barbat. Toti aveau plagi impuscate in torace si abdomen. O coafeza si un client, care nu aveau gloante ramase in organism, au intrat imediat in sala. A treia interventie a fost amanata cateva ore.

Glontul era intr-o zona de tesut sensibil, dupa ce a strapuns sanul si s-a apropiat de plamani. Era nevoie de o procedura complexa, asa ca a fost necesara stabilizarea completa a pacientei. Exista temerea ca glontul va incepe sa migreze, asa ca femeia a fost operata in cursul noptii.

La Spitalul de Urgenta Elias au fost aduse doua angajate ale salonului, dar si un client devenit el insusi victima. O femeie de 32 de ani, impuscata in coapsa, a fost operata de urgenta, iar barbatului i-a fost extras pe cale chirurgicala glontul care ramasese in genunchi. Ultima victima, femeia de 40 de ani, este in curs de reevaluare.

Asupra ei agresorul a tras de doua ori. A fost impuscata in ambele gambe, are fractura de tibie si a fost deja imobilizata in gips, dar este posibil ca medicii sa constate ca e nevoie si pentru ea de operatie.

Pentru toti cei sase pacienti nu se pune problema externarii, in afara situatiei in care unul dintre ei ar solicita in mod expres acest lucru.


VIDEO PROTVPLUS.RO