Nati si Or Meir, condamnati la inchisoare. 7 ani tatal, 5 ani si jumatate fiul

Dată publicare: 06-03-2012 21:29
Dată actualizare: 19-10-2012 10:31


Nati Meir

Fostul parlamentar Nati Meir a fost condamnat, marti, de Tribunalul Galati, la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau, Or Meir, a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate.

Tribunalul Galati a mai decis sa mentina masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea in cazul celor doi, sentinta de marti privind condamnarea la inchisoare a lui Nati si Or Meir nefiind insa definitiva, ci putand fi atacata cu apel la curtea de Apel Galati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, magistratii au mai dispus ca atat Nati Meir, cat si Or Meir sa nu aiba dreptul de a alege sau de a fi alesi si nici sa ocupe o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Nati si Or Meir au fost cercetati pentru fapte de coruptie. in cazul lui Nati Meir acuzatia este de trafic de influenta in forma continuata, fiind vorba despre doua fapte, una in cursul anului 2009 si alta in martie - aprilie 2010.

In cazul lui Or Meir, acuzatia este de complicitate la trafic de influenta in forma continuata, o fapta fiind comisa in martie - aprilie 2010, iar alta in aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberati din inchisoare in 11 aprilie 2011, dupa ce au stat in arest preventiv aproape un an, perioada care va fi dedusa din pedepsele aplicate.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO