Darius Vâlcov, pus sub control judiciar pentru documentul secret postat pe Facebook

Ultima actualizare: 18-06-2019 19:32

DIICOT a anunţat că Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar.

Fostul consilier al premierului Dăncilă, considerat în trecut eminenţa cenuşie a Guvernului, a fost pus sub control judiciar de DIICOT în dosarul protocolului între SRI şi Parchetul General pe care l-a publicat anul trecut pe Facebook.

Conform unor surse, fostul consilier nu are voie să părăsească orașul de domiciliu, Slatina, și trebuie să meargă regulat la poliție.

El riscă o pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani, în cazul în care este găsit vinovat.

 

Comunicatul DIICOT

 

Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP.

În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO