Dani Mocanu a explicat cum s-a produs accidentul din Râmnicu Vâlcea. „Se poate întâmpla oricui”

×
Codul embed a fost copiat

Un transportor blindat, închiriat de cântărețul de manele Dani Mocanu pentru filmarea unui videoclip, a făcut prăpăd pe o stradă din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Vehiculul cu destinație militară a acroșat două mașini în timp ce Mocanu se afla pe turelă. Mașina cu destinație militară este înmatriculată în Marea Britanie, iar poliția a transmis joi seară că verifică daca avea dreptul să circule pe străzile din România. Inițial doar îl amendase pe șofer pentru „efectuarea unor activităţi de natură a distrage în mod periculos atenţia în timpul mersului”, dar după s-a aflat că acum 2 ani Registrul Auto Român respinsese înregistrarea mașinii la noi în țară.

Vehiculul care lovește autoturismele parcate, în centrul orașului Râmnicu Vâlcea, este un transportor blindat Alvis Saracen folosit în trecut de mai multe armate ale lumii.

Cântărețul de manele Dani Mocanu este pe turela mașinii special concepută pentru intevenții militare. Pe strada cu o bandă pe sens, transportorul de 11 tone a izbit în viteză mașinile.

Un apropiat al cântărețului de manele încercă să îl oprească pe un adolescent să filmeze vehiculul.

Citește și
Dani Mocanu
Managerul lui Dani Mocanu: ”Adi de la Vâlcea, spre exemplu, are un tanc. E al lui”
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Apropiat: Nu ai voie să filmezi. Ți-am zis să nu mai filmezi, nu mai filma! Băi, pleacă de aici!

Adolescent: Nu îmi e frică.

Apropiat: Nu îți e frică?

Adolescent: Dă în mine dacă vrei!

Apropiat: Vrei să te bat?

Din interiorul transportorului blindat apare la un moment dat și cântărețul de manele.

Dani Mocanu: Băi, dă-te-n...că vrea să te bată pe bune dacă ești nesimțit. Băi, nu mai filma, gata!

Dani Mocanu înjura, spunea că vrei să cobor la tine că eu te bat pe bune. E și o filmare când Dani Mocanu a venit spre mine”, a declarat martorul.

Tinerii vor să depună plângere la poliție împotriva cântărețului de manele.

Dani Mocanu a încercat să dea vina pentru accident pe oamenii care filmau transportorul.

Faceau poze, filmau și vă dați seama soferul fiind și el zăpăcit, agitat încercând să evite oamenii, a tras puțin de volan și... Ne pare rău de cele întâmplate, dar se poate întâmpla oricui”, a spus Dani Mocanu.

Bărbatul care conducea transportorul este și proprietarul vehiculului.

Mașina construită pentru armată este înmatriculată în Marea Britanie, iar cel care o deține, un bărbat din Vâlcea, o are la vânzare cu 130 de mii de euro.

Șoferul va primi o amendă de până la 725 de lei pentru „efectuarea unor activităţi de natură a distrage în mod periculos atenţia în timpul mersului” - a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea, care consideră transportorul blindat de 11 tone „un autovehicul istoric”.

Registrul Auto Român, în schimb, precizează că transportorul nu ar fi avut ce să caute pe stradă. Este un vehicul militar pentru care instituția nu emite cărți de identitate - nici măcar pentru cele de epocă. De altfel, acum 2 ani, proprietarului i s-a respins înmatricularea mașinii în România. Acum i-ar lipsi din acest motiv și Inspecția Tehnică Periodică.

Având în vedere că s-a constatat faptul că vehiculul în cauză nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de omologare prevăzută în legislaţia aplicabilă, RAR nu a emis pentru acest vehicul nici carte de identitate, nici atestat de vehicul pentru lucrări”, a declarat directorul tehnic RAR.

Registrul Auto Român spune că transportorul nu poate fi întregistrat în România nici dacă ar fi atestat drept vehicul istoric de catre Clubul Retromobil.

Alvis 603 Saracen este un transportor blindat cu 6 roți care poate transporta opt soldați si un comandant de trupă și poate fi echipat cu o mitralieră, ori un tun. Vehiculul a fost folosit intens în violențele din Irlanda de Nord și în războiul civil din Sri Lanka.

La înălțime, dar cu multe probleme cu legea. DIICOT l-a trimis în judecată pe Dani Mocanu și îl acuză de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat, după ce în 2016 împreună cu alte persoane ar fi obligat cel puțin o tânără să își vândă trupul în Irlanda.

Dani Mocanu este judecat și într-un proces - în care în prima instantă - a primit o condamnare la șase luni de închisoare pentru incitare la ură și discriminare împotriva femeilor într-una dintre melodiile sale.

Cântărețul de manele a mai avut probleme cu legea și după ce într-un videoclip apărea cu un leu rănit. Acuzația a fost atunci de cruzime si rele tratamente.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Primele declarații ale lui Dani Mocanu, după ce a fost implicat într-un accident cu vehiculul militar în Râmnicu Vâlcea
Primele declarații ale lui Dani Mocanu, după ce a fost implicat într-un accident cu vehiculul militar în Râmnicu Vâlcea

În timp ce filma un videoclip pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, cântărețul de manele Dani Mocanu a fost implicat într-un accident cu un transportor blindat.

Managerul lui Dani Mocanu: ”Adi de la Vâlcea, spre exemplu, are un tanc. E al lui”
Managerul lui Dani Mocanu: ”Adi de la Vâlcea, spre exemplu, are un tanc. E al lui”

Adrian Necula, managerul lui Dani Mocanu, susține că interpretul de manele nu are ”nicio legătură cu accidentul” care s-a produs în Râmnicu Vâlcea, unde un transportor blindat care circula pe carosabil a lovit două autoturisme.    

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.