Dăncilă, despre protestul din 10 august: „Cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat”

Ultima actualizare: 24-07-2019 23:22
Proteste Piata Victoriei 10 august
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a comparat, miercuri seară, la un post de televiziune protestul din 10 august cu „o lovitură de stat”, motivând că s-a forțat intrarea în sediul Guvernului.

„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Eu ştiu un lucru: că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă în orice ţară a Uniunii Europene. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Viorica Dăncilă, referindu-se la protestul din 10 august, conform News.ro.

Dăncilă a spus că „cine a greşit să plătească”.

„Am înţeles că sunt dosare, se cercetează. Cine a greşit, de-o parte şi de alta, trebuie să plătească. (...) Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii”, a mai spus premierul.

Mai mult, premierul a comparat protestatarii cu Vestele Galbene.

„Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului sau se intră în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru. Legea trebuie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordin sau al persoanelor care protestau acolo”, a afirmat premierul.

Întrebată fiind dacă noul ministru de Interne, va desecretiza toate documentele legate de protest, Dăncilă a spus că procurorii au cu siguranţă toate datele pentru a analiza dosarul.

„Eu cred că procurorii au acces la aceste documente şi cred că ministrul trebuie să facă tot ce e posibil legal pentru aflarea adevărului", a mai spus premierul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO